Tips

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Viktig informasjon til hundeeiere!

Kjære kunde og hundeeier

Oppdatering fredag 27/9:
Kjære alle hundeeiere, kunder og Musti-venner!

Vi er veldig glade og lettet over at Mattilsynet nå går ut og opphever det generelle rådet om å begrense kontakt mellom hunder. Dette har vært en slitsom periode for både hund og eier. Selv om årsaken til sykdommen fortsatt er uviss er det godt at hundene endelig kan begynne å hilse og å omgås hverandre på vanlig måte. Vi i Musti er veldig glad for at det nå rapporteres færre sykdomstilfeller enn tidligere, og vi er veldig glad for å kunne ønske våre firbeinte venner velkommen tilbake i butikken. Vi har savnet dere!

NB! Veldig mange spør oss nå om vi igjen klipper klør? Svaret er ja! Men OBS, OBS! Vi må i dag be om forståelse for at det vil være ventetid, at vi må prioritere handlende kunder og at vi siden i går kveld(da nyheten kom) ikke har rukket å utøke bemanningen i butikken. Dere er hjertelig velkommen, men vær forberedt på ventetid. Håper dere forstår!

Ønsker alle en flott dag – en herlig luftetur – og vi håååper å se dere alle i butikken i dag!!

Hilsen oss i Musti

Oppdatering fredag 20/9:
Vi har nå åpnet alle våre Spa & Velvære salonger

Vi følger Mattilsynets råd, og har derfor iverksatt følgende tiltak for å holde hundene deres friske hos oss:

  • Vi sørger for å unngå direkte kontakt mellom hundene i salongen
  • Bord, bad og gulv blir vasket nøye etter hver kunde
  • Verktøy blir sterilisert etter hver kunde
  • Vi gir ikke godbiter eller annen mat til hunden
  • Vannskåler vaskes mellom hver kunde
  • Hver hund får sitt eget håndkle etter bading

Vi følger oppdateringene på Mattilsynet og gjør nødvendige endringer om situasjonen skulle endre seg.

Oppdatering mandag 9/9:
Over helgen hører vi med gru at flere og flere hunder blir syke. Det er samtidig godt å se at Mattilsynet og Veterinærinstituttet jobber på spreng for å komme til bunns i årsaksforholdet bak sykdommen. Foreløpig holder de alle muligheter åpne, men det er viktig å si at det ikke noen indikasjoner på at dette er mat-relatert. Nå følger vi tett oppdateringene som kommer og gjør vårt for å unngå spekulasjoner som kan skape ytterligere bekymring hos hundeeierne. Vi opprettholder vår oppfordring til å unngå sosialisering. Selv om døren hos Musti alltid er åpen for firbeinte, også nå, vil vi anbefale dere alle om mulig å holde hunden deres hjemme. Det beste vi nå kan gjøre for hunden og for bekymrede eiere er å holde din hund unna andre hunder, dette kan bidra til å redusere eventuell smittefare. Forsøk også å unngå spekulasjoner om årsaksforhold, la oss ikke skape mer uro og bekymring enn det som allerede er der ute. Vi har stor tillit til at Mattilsynet og Veterinærinstituttet vet mest og at de kommer til bunns i dette ganske snart.

Ønsker dere alle en trygg og fin dag!

Hilsen oss i Musti

Oppdatering fredag 6/9: 
Antallet syke hunder øker og registreres nå også utenfor Østlandet.

Alle planlagte valpetreff/valpefester kanselleres denne uken i alle våre butikker og vi har besluttet å ikke gjøre kloklipp inntil Mattilsynet kommer ut med mer konkluderende informasjon. Dette for å unngå potensiell overføring av smitte.
Ber om at du som hundeiere agerer raskt dersom du ser din hund med redusert allmentilstand og/eller med symptomer på diaré.

Ta godt vare på hunden din og følg alle oppdateringer og oppfordringer fra Mattilsynet og Veterinærinstituttet