Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Høst med hund


Høsten kan være magisk med lange, friske gåturer, herjing og leking og kanskje plukking av sopp – men den kan også innebære farer for våre firebeinte venner. Naturen viser seg fra sin vakreste side, men det finnes ting man bør tenke på for at skogsturen ikke ender med en tur til veterinæren.

 

Giftig sopp

Selv om plukking av sopp er en hyggelig del av høsten for mange så vet vi også at det finnes giftig sopp som vi bør holde oss unna. Spørsmålet er bare om hunden vet det? Noen sopper er så giftige at selv om hunden bare lukter eller slikker på dem kan den ta skade. Om du mistenker at hunden din har fått i seg giftig sopp er det viktig å ta den med til veterinæren så raskt som mulig. Symptomene kan være ulike etter hvilken sopp hunden har vært i kontakt med, men diaré og brekninger hører til de vanligste symptomene. Noen sopptyper er direkte dødelige og andre kan gjøre hunden veldig syk. 
 

 

Hold hunden unna disse giftige soppene:

 • Rød Fluesopp
 • Brun Fluesopp
 • Panterfluesopp
 • Hvit Panterfluesopp
 • Grønn Fluesopp
 • Spiss giftslørsopp
 • Sandmorkel

Ta kontakt med veterinær om du mistenker at hunden din er dårlig!
 

Refleks – gjør hunden synlig i mørket

Med høstens inntog går vi mot mørkere tider og det er derfor ekstra viktig at både du og din firebeinte venn er synlig når det skumrer. Uten refleks er dere synlige først på 25 meters avstand, men med en god refleks kan det endres til 140 meters avstand når den treffes av billysene. Vi i Musti har en mengde smarte refleksprodukter til både deg og hunden din. Her er noen ting du bør tenke på når du skal velge refleks:

 • Det praktiske er viktigere enn det estetiske– den bør heller synes på langt hold enn å se fin ut på nært hold.
 • Bytt ut med jevne mellomrom – de fleste reflekser må byttes etter ca. ett år for at den ikke skal slites ut.
 • Sjekk kvaliteten – lys på en gammel refleks og en ny refleks på fire meters avstand og bytt ut den som vises dårligst.
 • Bruk en lampe – lamper er en bra kombinasjon med reflekser og du blir ennå mer synlig når det er helt mørkt.
 • Test en vest – en hund med mye pels vises bedre ved hjelp av en refleksvest.
 • Bruk refleks du og– fest et refleksbånd rundt håndleddene, fest en lampe i jakka eller buksa eller bruk refleksjakke, slik at både du og hunden din er synlige i mørke gater.
   


 

Se opp for eikenøtter!

Visste du at flere hunder hvert år forgiftes av å ha spist eikenøtter? Dette er på grunn av at eikenøtter inneholder store mengder etsende Tannin som skader nyrene og lever, samt gir betennelse i mage- og tarmkanalens vegger. Du kan se på hunden din at den blir trøtt og slutter å spise om den har blitt utsatt for eikenøtt-forgiftning, samt at den kan få feber og forstoppelse som innen 2–10 døgn går over i en tjærelignende diaré. Det finns ingen medisin mot dette, men hunden kan behandlas for magesmertene, forstoppelsen og diaréen.

Så hold styr på hva din firebeinte venn får i seg under høstturene – men ikke glem å nyte alt det herlige som årstiden har å tilby!