Spørsmål & Svar

 

Valpekurs:

Hvor gammel bør valpen være for å delta på valpekurs?

Vi anbefaler valpekurs fra 12 uker og oppover til 6 mnd.

Hunden min er vanskelig og har utfordrende adferd. Er kurs hos Musti riktig for meg?

Ja, dere vil få hjelp med problemløsning, og vi vil gi deg verktøy til å samarbeide med hunden din i hverdagen. Dersom du er usikker, kan du ta kontakt med Musti hundeskole på hundeskole@musti.no

Kan alle i familien være med?

Det er fint om begge voksne kommer. For de minste barna blir det fort litt kjedelig og vanskelig, da kursene er rettet mot voksne som skal ha oppdragerrollen. Deretter er det opp til dere å instruere og lære dette videre til barna. Om barn er med, må dere selv være ansvarlig for at de ikke blir et forstyrrende element for de andre kursdeltakerne.

Valpen min biter meg. Kan jeg få hjelp med dette?

Ja, vi kan hjelpe deg med dette. Vi vil også gi deg verktøy til å kunne håndtere hunden på egenhånd.

Det står i skrevet at vi skal ha halsbånd. Kan vi bruke sele?

Vi ønsker helst halsbånd på hundene. Dette er fordi de blir lettere å lede og styre valpen med bånd kombinert med halsbånd, men det går fint om dere kommer med sele, og så kan en instruktør se på dette sammen med dere.

Det står at vi skal ha hundene sittende i bilen i starten og pauser, men jeg har ikke bil/hunden kan ikke sitte i bilen. Kan jeg komme for det om?

Ja, det går fint, men valpen din vil trenge pauser mellom øktene. Den vil nok bli litt sliten de første gangene, men det løser seg nok helt sikkert.

Hunden min er 11 uker ved kursstart til valpekurs. Må jeg vente til det neste kurset, eller kan jeg bli med her?

Det går nok helt fint. Valpen vil nok bli litt sliten i hodet de første gangene, men så vil du etter hvert få mer ut av hunden din. Kurset baserer seg på å gi dere hundeeiere kunnskap til selv å trene og oppdra hundene deres, så du får god læring selv om hunden din er litt liten enda.

 

Juniorkurs:

Hunden min er 7 md. Er den for gammel for valpekurs?

Valpekursene er fra 12 uker til 6 mnd, men mindre hunder som ikke er veldig utagerende funker bra. Juniorkurs kan også være et godt alternativ. Er du usikker på hva du bør velge ta kontakt på hundeskole@musti.no

Må jeg bruke godbiter på kurset? Jeg opplever at hunden blir veldig giret av dette.

Ja, ta med deg godbiter. Instruktøren kan hjelpe deg med belønningsteknikker og det å få hunden i balanse mellom ro og aktivitet. Godbiter er god hjelp når man ønsker å oppnå kontakt – i hvert fall i starten.

Hvor gammel skal hunden være for å delta på juniorkurs?

Vi anbefaler juniorkurs fra ca 6 måneder til 1 år.

Hunden min utagerer. Kan jeg få hjelp med dette?

Ja, så fremt dette ikke er et tungt tilfelle kan vi hjelpe deg med dette. Vi vil også gi deg verktøy til å kunne håndtere hunden på egenhånd. Enkelte tilfeller kan passe bedre på en privattime. Ta kontakt på hundeskole@musti.no hvis du er usikker på hva du bør velge.

Hunden min yngre enn 6 måneder ved kursstart til juniorkurs. Må jeg vente til det neste kurset, eller kan jeg bli med her?

Har du gjennomført valpekurs kan du delta på juniorkurs. Men det er en fordel om valpen ikke er for ung da det kan bli en god miks av hunder på kurset og for de yngste kan det kanskje bli litt overveldende med flere andre store og eldre hunder til stede. Er du usikker, ta kontakt Musti hundeskole på hundeskole@musti.no

Hunden min er passert 1 år. Er den for gammel for juniorkurs?

Juniorkurset anbefales fra 6 mnd til ca 1 år, men hunder som ikke er veldig utagerende og har deltatt på valpekurs kan gå bra. Er du usikker ta kontakt Musti hundeskole på hundeskole@musti.no

Har du flere spørsmål? Kontakt oss på hundeskole@musti.no eller se mer info om aktuelle kurs her.