Spørsmål & Svar

 

Valpekurs:

 

Hvor gammel skal valpen være?

Vi anbefaler valpekurs fra 12 uker og oppover til 6 mnd.

 

Hunden min er vanskelig og har utfordrende adferd. Er valpekurs riktig for meg?

Ja, dere vil få hjelp med problemløsning, og vi vil gi deg verktøy til å samarbeide med hunden din i hverdagen. Dersom du er usikker, kan du ringe Vegar Nordby og ta en prat med ham. Vegar er fagansvarlig for våre kurs og instruktører. Du kan kontakte ham på 92 04 67 16.

 

Kan alle i familien være med?

Det er fint om begge voksne kommer. For de minste barna blir det fort litt kjedelig og vanskelig, da kursene er rettet mot voksne som skal ha oppdragerrollen. Deretter er det opp til dere å instruere og lære dette videre til barna. Om barn er med, må dere selv være ansvarlig for at de ikke blir et forstyrrende element for de andre kursdeltakerne.

 

Valpen min biter meg. Kan jeg få hjelp med dette?

Ja, vi kan hjelpe deg med dette. Vi vil også gi deg verktøy til å kunne håndtere hunden på egenhånd.

 

Det står i skrevet at vi skal ha halsbånd. Kan vi bruke sele?

Vi ønsker helst halsbånd på hundene. Dette er fordi de blir lettere å lede og styre valpen med bånd kombinert med halsbånd, men det går fint om dere kommer med sele, og så kan en instruktør se på dette sammen med dere.

 

Det står at vi skal ha hundene sittende i bilen i starten og pauser, men jeg har ikke bil/hunden kan ikke sitte i bilen. Kan jeg komme for det om?

Ja, det går fint, men valpen din vil trenge pauser mellom øktene. Den vil nok bli litt sliten de første gangene, men det løser seg nok helt sikkert.

 

Hunden min er 11 uker ved kursstart. Må jeg vente til det neste kurset, eller kan jeg bli med her?

Det går nok helt fint. Valpen vil nok bli litt sliten i hodet de første gangene, men så vil du etter hvert få mer ut av hunden din. Kurset baserer seg på å gi dere hundeeiere kunnskap til selv å trene og oppdra hundene deres, så du får god læring selv om hunden din er litt liten enda.

 

Hunden min er 7 md. Er den for gammel?

Valpekursene er fra 12 uker til 6 mnd, men mindre hunder som ikke er veldig utagerende funker bra. Er du usikker, ring Vegar Nordby (fagansvarlig) på 92 04 67 16.

 

Må jeg bruke godbiter på kurset? Jeg opplever at valpen blir veldig giret av dette.

Ja, ta med deg godbiter. Instruktøren kan hjelpe deg med belønningsteknikker og det å få hunden i balanse mellom ro og aktivitet. Godbiter er god hjelp når man ønsker å oppnå kontakt – i hvert fall i starten.

 

Har du flere spørsmål? Kontakt oss på hundeskole@musti.no eller se mer info om aktuelle kurs her.