Hundeleker er et betydelig mer komplisert område enn katteleker. Hunder har et større behov enn katter og kan ønske å ha et større utvalg av hundeleker i sin leketøysamling. Disse behovene endres også med alderen, mens katter liker i prinsipp de samme lekene livet ut. Til for eksempel en hundevalp er tyggeleker en viktig komponent. Akkurat som for menneskebabyer liker valper å ha noe i munnen og bite på. Og det kommer valpen til å gjøre selv om den får en tyggeleke eller ikke. Tyggeleker er da å Les mer
Hundeleker er et betydelig mer komplisert område enn katteleker. Hunder har et større behov enn katter og kan ønske å ha et større utvalg av hundeleker i sin leketøysamling. Disse behovene endres også med alderen, mens katter liker i prinsipp de samme lekene livet ut. Til for eksempel en hundevalp er tyggeleker en viktig komponent. Akkurat som for menneskebabyer liker valper å ha noe i munnen og bite på. Og det kommer valpen til å gjøre selv om den får en tyggeleke eller ikke. Tyggeleker er da å foretrekke, ikke bare for å skåne dine sko, men også fordi tyggeleker har en bedre tyggemotstand som passer den voksende valpen. Husk at du alltid burde holde din hund under oppsikt når den den tygger på en leke, og at du må anpasse lekene etter hundens størrelse. Ved å leke med din hund styrker du relasjonen mellom dere!
Når det gjelder voksne hunder (også hundevalper), så er ulike kampleker en morsom måte å gi sin hund litt mosjon. En kampleke kan være utformet på forskjellige måter, men grunnprinsippet er at en hund og et menneske har en drakamp – hunden med leken i munnen, mens du får bruke dine hender. Naturligvis kan man improvisere, og bruke et tau eller liknende, men også om det fungerer er det (oftest) ikke like bekvemt, hverken for mennesket eller hund.
En annen sak som mange hunderaser liker er å apportere. Da kan vi anbefale å ikke bruke ulike tregreiner. Vi har mange leker som er anpasset til akkurat apporttrening. Å bare bruke en tilfeldig ball er ikke å anbefale. Den kan være såpass liten at den kan kvele hunden om den havner for langt bak i munnen. Om man skal bruke en ball må den være anpasset for hundens tenner og bitestyrke. Om apportleken skulle bli ødelagt må du ta leken vekk fra hunden, slik at den ikke svelger noen av delene.
Finn din hunds favorittleke!
Husk! Noen hunder er sterkere enn vi tror. Hold hunden under oppsikt når den leker, og ta bort leken om den går i stykker. Alltid anpass størrelsen på leken etter hvor stor din hund er.