Kattungeguiden

Kattungeguiden

Forebygg kattungens kjedsomhet med aktiveringsleker

Kattungen er tross sin unge alder en fullblodig jeger. Enhver katt trenger daglig en mulighet til å «jakte» og jaktatferden gir katten stort velbehag. Huskatter kan jakte i form av lek. Katten kan snike på, overfalle og «drepe» både lekemus og for eksempel kassekvitteringen som har falt ned på gulvet. I naturen slutter ofte jakten med at katten spiser byttet og særlig morsom blir jaktleken for katten hvis den til slutt får spise det den har fanget.

Enkelt å øke kattens velvære

Ulike aktiveringsleker har blitt utviklet for at katten skal kunne få utløp for sine naturlige instinkter på en trygg måte. I aktiveringslekene gjemmes mat og godbiter slik at kattungen må jakte på maten i leken og samtidig bruke sin problemløsningsevne. Slik lek er ikke bare morsom men også utviklende og trøtter ut den lille tigeren på en herlig måte.

Vår kattejurys favorittleker er:

  • Den tradisjonelle aktiveringsballen
  • Den ville fnattsnurren
  • De intellektuelles forskningsenhet
  • Skjeve skåler å pusle med

Katten kan serveres all sin mat fra ulike aktiveringsleker. Velg leke etter kattens natur eller skaff en egen leke for hver ukedag. Med aktiveringsleker øker du enkelt din katts velvære.

Aktiveringens fordeler

  • Aktiveringslekene gir katten hjernegymnastikk og forbedrer samtidig dyrets læringsevne og minne.
  • Et u-stimulerende kjedelig liv kan gjøre kattungen stresset, noe som kan gi alle mulige symptomer. Gjennom å aktivere katten forebygger du stress.
  • Aktivering er en førsteklasses metode for å roe ned en vill kattunge. Over-aktive katter har det ofte kjedelig, noe som kan gi seg uttrykk i ulik forstyrrende atferd. Aktiveringsleker gir katten din morsom og lovlig sysselsetting.
  • Aktiveringen etterligner kattens naturlige metode for å skaffe føde. Den øker mengden velværehormoner som frigjøres i kattens hjerne og gjør at katten blir i bedre humør.

Tips! Å løpe i en raslende tunnel er mange kattunges favorittsyssel. I tunnelen kan man gjemme tørrfôr eller godbiter, da stiger spenningen i det mørke røret enda mer!