Kattungeguiden

Kattungeguiden

Kikk i kattens munn

Det er bra å gjøre kontroll av munn og tenner til en hverdagslig prosedyre for kattungen. Nå legges også et godt grunnlag for det videre tannstellet.

Øv på undersøkelse av munn og tenner

  • Når kattungen din er litt søvnig, løft på munnviken et kort øyeblikk og belønn med en godbit. Pass på at katten forblir rolig.
  • Gjenta øvelsen i to dager, 3-4 ganger på hver side av munnen.
  • Når det går bra å løfte munnviken kjenner du de følgende dagene en liten stund på kattungens tenner og tannkjøtt. Belønn med godbiter.
  • Gjenta øvelsen 3 ganger på begge sidene av munnen og avslutt treningen der. Pass på at kattungen er rolig når du begynner å øve. Hvis kattungen forsøker å bite deg i hånden, vent til den har roet seg før du begynner øvelsen fra begynnelsen. La aldri kattungen leke med hendene dine. Hvorfor? Se hva vår ekspert svarer nedenfor her.

Treningen utvides

Når kattungen har vent seg til at du rører dens munn og tenner kan du be et annet familiemedlem gjøre øvelsen. Start da igjen med å bare løfte munnviken. Husk å passe på at undersøkelse av munn og tenner alltid er trivelig for kattungen. Munnen håndteres aldri med vold.

Også hjemmetigre har nytte av tannbørsting

Kjæledyrets tenner behøver pleie like regelmessig som vårt eget tyggeapparat. Tanken på å børste kattens tenner høres kanskje litt komisk ut, men daglig tannbørsting er det beste for å forhindre dannelse av plakk og tannstein, tannkjøttbetennelse og andre smertefulle munnsykdommer, også hos katter.

Det er best å begynne med tannpleie hjemme når de enda er i god stand. Treningen bør altså starte allerede når katten er ung. Kattens tenner børstes med en myk tannbørste og en enzymatisk tannkrem som er beregnet for kjæledyr. Les mer her!

Tips!

Oppretthold din katts tann- og munnhelse enkelt gjennom å tilsette Avital Avident Oral-pulver i drikkevannet.