Kattungeguiden

Kattungeguiden

Noe å tygge på for kattungen

Også kattunger vil i blant ha arbeid for tennene. Når du skaffer kattungen noe lovlig å tygge på er det mer sannsynlig at du slipper tygde bokhjørner og ladekabler.

Et helt nytt sett med tenner på gang

Som hos hundevalper byttes kattungens melketenner til permanente tenner ved ca 4-5 måneders alder. Når tennene skiftes ut kan kattungen ha et økt behov for å tygge på ting.

Eieren må være oppmerksom for å merke når tennene byttes ut ettersom de er veldig små og katten ofte svelger dem eller de havner ubemerket i støvsugeren. Det er bra å følge med melketennenes løsning før de permanente tennene kommer: oftest løsner tennene av seg selv men noen ganger kan det være behov for menneskelig hjelp. Kattungen kan under tannbyttet ha opptil åtte synlige hjørnetenner samtidig, noe som kan se litt rart ut, men det er helt normalt.

Hva kan man gi kattungen å tygge på?

Hjerte er en seig muskel som er bra for kattens kjever og tenner å tygge på. Blant Maukas-produktene finner du for eksempel biter av gris- og oksehjerte samt krås av kylling, som passer bra for katter. Hvis katten din ikke liker dem rå kan de også kokes. Mange værhårsprydede gourmeter liker også å tygge på disse her:

  • Maukas-seriens kyllinghalser hører til kattejuryens storfavoritter.
  • Maukas - tørkede fisker (krøkle og lagesild) er sprø og passer en liten munn.

Det er bra å la kattungen prøve mange ulike smaker og konsistenser. Da kan til og med en fra naturen kresen kattepus utvikles til en fordomsfri kulinarist.