Thundershirt

Som støttebehandling ved frykt! Nervøs, redd, fylt av angst? Thundershirt skaper et mykt trykk som lindrer kjæledyrets angst og hjelper det med å slappe av i spennende situasjoner. Trykkskjorten er trygg å bruke og en mild hjelp for kjæledyret ditt! Undersøkelser har vist at hunder som har på seg Thundershirt viser mindre tegn på uro. Hundenes puls holdes også lavere enn i kontrollgruppen. Trykkskjorten har blitt brukt med utmerkede resultater som støttebehandling blant annet... Les mer

Som støttebehandling ved frykt!

Nervøs, redd, fylt av angst?

Thundershirt skaper et mykt trykk som lindrer kjæledyrets angst og hjelper det med å slappe av i spennende situasjoner. Trykkskjorten er trygg å bruke og en mild hjelp for kjæledyret ditt!

Undersøkelser har vist at hunder som har på seg Thundershirt viser mindre tegn på uro. Hundenes puls holdes også lavere enn i kontrollgruppen.

Trykkskjorten har blitt brukt med utmerkede resultater som støttebehandling blant annet ved følgende atferdsproblemer:

  • Separasjonsangst
  • Frykt
  • Lydfølsomhet
  • Nervøsitet
  • Stress
  • Hyperaktivitet
  • Diagnostisert angstforstyrrelse

Hvis kjæledyret ditt lider av problemene som er nevnt ovenfor anbefaler vi at du i tillegg til å bruke Thundershirt konsulterer en utdannet dyretrener som er spesialist på atferdsforstyrrelser. Det viktigste er alltid at dyret får heldekkende hjelp. Iblant kan det være behov for medisin utskrevet av veterinær.

I tillegg til Thundershirt kan man også bruke beroligende feromonpreparat som finnes i egne varianter for katter LENKE https://www.mustijamirri.fi/feliway-tayttopullo-48ml-002576-1 og hunder LENKE https://www.mustijamirri.fi/adaptil-panta-c69878-1! Også visse næringstilskudd LENKE https://www.mustijamirri.fi/serene-um-c68377-1 kan være egnet som støtte for behandlingen.

Hva bør man vite før man begynner å bruke Thundershirt?

Thundershirt påvirker dyret gjennom et trykk på mykvev For at det skal ha ønsket effekt skal trykket være relativt fast. Det kan først kjennes rart for dyret, derfor skal man alltid venne dyret til det kontrollert og på forhånd.

Skjorten skal aldri tas på hunden første gang når dyret viser tegn på frykt eller angst! Ellers kan dyret kombinere frykten med Thundershirt!

Ha først skjorten på dyret i korte stunder og øk trykket rolig når dyret er vant til den. Trykkskjorten skal aldri være så spent at den hindrer dyret i å bevege seg normalt! Se også til at katten din kan gjøre sitt i sandkassen med skjorten på.

Frykt

Engstelse er delvis en arvelig egenskap. Frykt beror derimot ofte på manglende sosialisering i ung alder eller på ubehagelige erfaringer. Det er heller ikke uvanlig at årsaken til frykt er alvorlige helseproblemer. Frykt svekker alltid kjæledyrets livskvalitet.

Dyr skal aldri tvinges inn i situasjoner hvor de føler frykt! Tvang forverrer alltid frykt!

Fryktfaktorer kan fort og plutselig bli flere. Hunden kan for eksempel ha blitt redd for en skarp smell eller torden når den var ute med sin matfar.

Når hunden blir redd kombinerer den ofte lynraskt alt rundt seg med følelsen av frykt. Det kalles fryktbetinging.

Senere kan hunden bli redd for slikt som virker merkelig og morsomt i menneskets øyne. Matfar merket kanskje ikke at akkurat når smellet hørtes passerte en sykkel forbi, matfar hadde en raslende jakker, på avstand gikk et menneske med paraply, lufttrykket endret seg og matfar snakket med beroligende stemme. Alt dette gikk kanskje mennesket glipp av, men hundens hjerne registrerte det på et blunk.

I verste fall kommer frykten tilbake oftere og hunden får angst. Gradvis begynner frykten å inkludere alle stimuli som fantes i den opprinnelige situasjonen. Den kan også kombineres med situasjoner som bare minner om dem. For eksempel etterlot kanskje en raslende jakke et minnespor i hundens hjerne da den først ble redd. Da kan alle raslende klær gradvis gi hunden frykt og angst. Matfar forstår kanskje ikke atferden og tar den ikke alvorlig. For hunden er frykten likevel reell.

Floken av frykt kan være omfattende og vanskelig å kontrollere men med profesjonell hjelp kan kjæledyret ditt bli kvitt den! Ved trening mot frykt benyttes ofte metoder som kalles desensibilisering og motbetinging.

Videotips om bruk av Thundershirt finner du her

2022-11-01
kr 499,00
kr 499,00
  • På lager.
  •