Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Feromoner for hund


 

Har du en hund som blir redd på nyttårsaften eller som lett blir engstelig eller nervøs? Les denne artikkelen for tips om hvordan du kan berolige din bestevenn.

 

Hva er feromoner?

Tisper har et område ved juret som sender ut duftsignaler etter fødsel. Disse duftsignalene kalles feromoner (på engelsk: Dog Appeasing Pheromone, D.A.P) og er viktige for valpenes forhold til mammaen og valpens trygghet. Valpen forblir nær mammaen sin og får sin utvikler en grunnleggende trygghet, noe som gjør at valpen senere tør å gå på oppdagelsesferder i sine nye omgivelser. Feromonene virker også beroligende på tispen og gir henne en følelse av trygghet.

Feromoner skilles også ut når tisper løper, såkalte seksuelle feromoner. Disse feromonene er veldig sterke signaler og gjør at hannhunden føler seg seksuelt tiltrukket av tispen. Feromoner forekommer i ulik grad hos alle pattedyr.

Feromoner har altså en betydelig innvirkning på hunder. Feromonet D.A.P gir både valper og voksne hunder en følelse av trygghet og har en avstressende effekt. Feromoner er artsspesifikke, som betyr at de hunder skiller ut ikke blir oppfattet av katter, mennesker eller andre pattedyr.

Hos oss kan du kjøpe produkter fra Adaptil, som inneholder en syntetisk kopi av det naturlige feromonet og som har samme avstressende effekt. Produktene er tilgjengelige både som spray og elektrisk adapter som kontinuerlig frigjør feromoner over en fire ukers periode.

Hele sortimentet fra Adaptil finner du her>>
 

 

D.A.P. feromoner kan brukes ved anledninger det er:

  • Fyrverkerier
  • Transport eller reisesyke
  • Når hunder som blir lett stresset skal være hjemme alene
  • Når du introduserer valpen til sitt nye hjem
  • Når hunden skal på kennel
  • Situasjoner eller perioder når hunden lett blir stresset eller urolig