Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Høst med katt

Høsten kan være en magisk tid, med frisk luft, naturen i vakre farger og leking utendørs – men det kan også innebære farer for våre firebeinte venner. Naturen viser seg fra sin vakreste side, men det finnes noen ting som du bør tenke på for at skogsturen ikke avsluttes med en tur til veterinæren.

 


Giftig sopp

Selv om plukking av sopp er en hyggelig del av høsten, så finnes det et antall giftige sopper som vi bør holde oss unna. Noen sopper er så giftige at selv om katten bare lukter eller slikker på dem blir den påvirket. Om du mistenker at katten din har fått i seg giftig sopp er det viktig at ta den med til veterinæren så raskt som mulig. Symptomene er forskjellige avhengig av hvilken sopp katten har vært i kontakt med, men diaré og brekninger er de vanligste. Noen soppsorter er direkte dødelige og andre kan gjøre din lille venn veldig syk.

 

Hold katten langt unna disse giftige soppene:

  • Rød fluesopp
  • Brun fluesopp
  • Panterfluesopp
  • Hvit Panterfluesopp
  • Grønn fluesopp
  • Spiss giftslørsopp
  • Sandmorkel

Ta kontakt med veterinær om du mistenker at katten din er dårlig!


Refleks – gjør katten synlig i mørket

Med høstens inntog går vi mot mørkere tider og det er ekstra viktig at både du og din firebeinte venn er synlig i trafikken når det skumrer. Uten refleks er dere synlige først på 25 meters avstand, men med en god refleks kan det endres til 140 meters avstand når den treffes av billysene. Har du en utekatt anbefales det å skaffe et godt reflekshalsbånd slik at den er synlig når den beveger seg nær trafikkerte områder. For ikke å risikere å sette seg fast i en gren eller lignende kan du velge en modell som har spenne og strikk. Ikke glem å skrive kontaktinfo på halsbåndet eller bruk en tilhørende navnebrikke, slik at noen kan hjelpe om den ikke finner veien hjem på høstkvelden.

 

Ha kontroll på sopp som katten kan tenkes seg å stikke nesen borti, og hjelp den å være synlig i høstmørket, så kan dere begge nyte alt den herlige årstiden har å tilby!