Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Hund i bil


Kjør sikkert med hunden i bilen!

Å ta med hunden på reise er selvsagt for mange. Hele familien skal jo med når det er ferie! Ofte innebærer en reise mange, lange timer med transport, så for å gjøre det så enkelt som mulig for deg, har vi samlet våre beste tips:

 

Reise i bil

Å ta med hunden i bil er veldig greit, da kan dere selv bestemme når det er tid for en rastepause. Å ha hunden løs i bilen er ulovlig. Akkurat som mennesker skal hunden være sikret – enten i bur eller med sele. 

Når du skal velge hundebur skal du tenke på hvilken bilmodell du har, og hvor stor hunden er. Kom gjerne innom en av våre butikker, så hjelper vi deg å finne et bur som passer både hunden og bilen din. MIM har bilbur som har ekstra sikkerhetsdetaljer for å gjøre bilturen så sikker og trygg som mulig. En stor fordel med bur er at du kan la bilen være åpen for ventilasjon en varm sommerdag uten at hunden kommer seg ut.

 

Hundeburets størrelse

Minimumskravene for plass i hundeburet:

  • Lengde= hundens lengde fra nesespissen til livmorhalsbenet når hunden er i normal stilling, ganger 1,10.

  • Bredde= Hundens brystlengde ganger 2,5. Hunden skal kunne legge seg ned og snu seg uhindret.
  • Høyde= Hundens høyde over hodet når hunden står i normal stilling.

Se alle våre hundebur

Sikkerhet først!

  • En løs hund i bilen er livsfarlig ved kollisjon - både for hunden og passasjerene.
  • En liten Jack Russel på 6kg får en kraft tilsvarende ca. 800kg i en kollisjon i 90km/t.
  • En schæfer på 30kg får en kraft tilsvarende 1200kg i en kollisjon i 50km/t. I 90km/h er kraften nesten fire tonn.


Bilsele – et alternativ til bilbur

For deg som ikke har plass eller mulighet til å ha et bur finnes bilseler for hunder. Selen er utformet for hunder og de finnes i ulike størrelser. De festes enkelt fast i sikkerhetsbeltet. Da sitter hunden fast, akkurat som resten av passasjerene ved en eventuell kollisjon. Vær nøye med å ha godt med plass mellom hunden og setet foran for å hindre at hunden krasjer inn i setet før sikkerhetsbeltet stopper den.

Det finns også spesielle forlengere som festes i hundens sele og så i beltelåsen.

Gjør reisen behagelig

Legg et mykt liggeunderlag i buret. Noen modeller er smussavvisende og har en underside av nylon, samt et overtrekk som kan tas av og vaskes. Om hunden er vilter av seg kan det være en god idé å velge en matte med sklisikker underside slik at hunden holder seg på plass. Fest gjerne fast en praktisk reisevannflaske, så har du vann lett tilgjengelig under reisen.Husk:

  • Hunden skal ha pauser og vann minst hver sjette time, gjerne oftere.
  • En tispe i løpetid skal transporteres adskilt fra hannhunder.
  • Om du transporterer mer enn en hund i bur skal bredden for hver hund økes med den største hundens brystbredde. 


Fly og tog

Om dere skal ut og fly har flyselskapene egne retningslinjer for størrelse på hundbur eller transportvesker. Informasjonen finner du hos de forskjellige flyselskapene. Undersøk hva ditt flyselskap har av regler og sjekk ut våre transportbur og vesker.

Togselskapene har ulike regler om å ha hund i kupéen. De fleste tillater hunder i visse vogner, disse bruker være merket med skilt.

La aldri din beste venn være alene i bilen! Bilen blir fort en kokende dødsfelle og på vinterstid kan hunden bli nedkjølt!