Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Julens farer for hunden

Julens farer for katten

Dyresikre julen!


Å, jul og nyttår – den ultimate tiden for kos! Det er på tide å pynte, bake, lage julemat, pakke gaver og tenne julelys– alt dette samtidig som våre kjæledyr ser nysgjerrig på og lurer på hva som er på ferde. Selv om disse desember-aktivitetene hører til årstiden, kan de små forandringene i hjemmet føre til farer for kjæledyrene våre. Her er de mest vanlige jule- og nyttårsfellene for hunden din:
 

 

Sjokolade

Hunder vil veldig gjerne spise sjokolade, men det betyr ikke at de burde. De tåler nemlig ikke Teobromin, et stoff som kommer fra kakaobønnen, og som først og fremst finnes i mørk sjokolade. Tilstrekkelige mengder kan forårsake skjelvinger, kramper, og til og med hjerteflimmer, som kan bli livstruende. Ikke sett frem sjokolade om du ikke har kontroll på at den er utenfor rekkevidde for hunden. Om du mistenker at hunden har fått i seg sjokolade – kontakt veterinæren omgående.

 

Planter

  • Amaryllis
  • Hyacint
  • Julestjerne
  • Liljer


Løk

Mange av delikatessene på julebordet inneholder løk, som er giftig for hunder. Løken inneholder gift som kan skade de røde blodcellene. Kontakt veterinær om din firebeinte venn har fått i seg løk i noen form.
 

Rosiner (og druer)

Rosiner (og druer), som vi ofte har fremme, er giftig for hundens nyrer. Man vet ikke hvilken mengde som kreves eller hvilket stoff som er farlig, men har hunden fått i seg rosiner eller druer bør man kontakte veterinær omgående.

Lys og åpen ild

Levende lys og fyr i peisen hører til den mørke årstiden. Det gir både varme og kos. Det synes også hundene våre. En hale sveiper fort borti en lyskilde og kan ta fyr – og en glød fra en åpen peis kan gi brannskader under potene. Ikke la åpen ild være ubevoktet.
 

Gavebånd og girlander

Girlander til juletreet og gavebånd finner vi i de fleste hjem rundt juletider. Hunder tror gjerne at det er til å leke med og tygge på, men når båndet og glitteret kommer ned i magen kan tarmene få alvorlige skader. Hvert år må hunder til veterinær på grunn av dette, og iblant er skadene så store at de ikke kan reddes. Kan man begrense bruket av glitter og bånd? Husk å oppbevare det slik at hunden ikke får tak i det.
 

Reise

Mange av oss begir oss ut på veiene i jul- og nyttårshelgen. Slekt og venner skal besøkes og kjæledyrene blir med. Pass på å ha et bra transportbur til din beste venn, og gjør reisen trygg og sikker. Les mer om hund i bil her >>
 

Kinaputter og raketter

Ulyden av kinaputter og raketter vekker både angst og skrekk hos noen hunder. Redselen i seg selv er ikke farlig, men det blir fort slitsomt for dere begge. I din Musti-butikk finner du beroligende hjelpemiddel, som Thundershirt eller feromoner fra Adaptil. Det finnes til og med reseptbelagte preparater som veterinæren kan skrive ut etter en undersøkelse. For noen hunder holder det ofte å spille musikk eller å ta en biltur. Les mer om hva du kan gjøre i vår artikkel her >>

Når du kjenner til julens farer kan du gjøre ditt aller beste for å få en rolig og fredfull høytid. En riktig god jul og et godt nytt år ønskes fra oss i Musti!

Produktene i artikkelen er tips fra Musti.