Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Katten og pelspleie

Når en katt slikker pelsen sin skilles det ut et naturlig beskyttende fettlag. Om katten har kort pels klarer den som oftest å holde seg ren på egenhånd, og trenger derfor sjelden å bades.  Er katten langhåret kan den derimot trenge litt hjelp med pelsstellet. Å bade den annenhver måned kan være en grei retningslinje å ha. Stiller du ut katten trengs det ytterligere pelspleie. Da finnes det et stort utvalg pelspleieprodukter å velge mellom.

Har du en nakenkatt anbefales det med regelmessige bad så ofte som en gang i uken. Dette er fordi fettlaget som dannes ikke absorberes av seg selv hos en nakenkatt. Katten blir isteden klissete.

 

5 tips til pelspleien:

  • Katter liker varmt vann – men ikke hett!
  • Velg en god sjampo og balsam beregnet for katter.
  • Gnu ikke for mye når du tørker katten med håndduken, katter får lett floker slik. Etter håndduken kan du føne pelsen så den blir helt tørr. Avslutt med å mildt, men nøye gå gjennom pelsen med en børste
  • Det er viktig å børste katten regelmessig, ellers kan den få problemer med hårballer. Samtidig som du børster kan du passe på å sjekke etter flått.  
  • Et siste råd er å venne katten til vann når den er kattunge, da kommer fremtidige bad å bli mye enklere å gjennomføre.