Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Stell av flokete pels

Floker eller tover, hva enn du kaller det kan det fort bli et problem hos din firebeinte venn. Flokete pels er ikke bare et kosmetisk problem. Tover i armhulen og i lysken, eller på potene kan gjøre det vanskelig for hunden å bevege seg og gi sår. Flokene kan også stramme huden, som er ubehagelig for hunden. Pelsstell er viktig for en god helse hos hunden
 


Hvordan oppstår floker?

Hunden får lettere tover når den røyter, og på høst og vårparten utsettes hunden for både søle og fukt som fort kan skape floker i pelsen. Klær som gnis mot pelsen kan også forårsake tover, så når du handler klær eller dekken til hunden din, spør om råd i dyrebutikken så du får riktig utstyr.

Hos hunder med dobbel pels (dekkhår og underull) er det ofte den løse underullen som gir tover. Når den fester seg i dekkhårene faller den ikke av naturlig og iblant løsner den ikke selv når man børster hunden.


Hvordan kan man forebygge tover?

Det viktigste man kan gjøre for å forbygge tover er å holde pelsen ren og børste den regelmessig og så ofte som pelsekvaliteten på rasen krever. Ettersom tovene vanligvis dukker opp nær hunden, må man børste fra huden og ut i tuppene.

En balsam med god kvalitet lukker seg rundt pelsen, og forhindrer at møkk fester seg, samt at pelsstellet går lettere. Når man vasker en hund som lett får tover, så bør man alltid bruke balsam.

 

Topline Intense balsam, 200 ml-5 L

Derbe balsam, 150 mlHvordan skal man stelle en flokete pels

Når man behandler pelsen bør den være ren og fuktig. På den måten slites pelsen mindre og faller ikke like lett av. Om pelsen er lang bør man fjerne floker når man bader, og bruk gjerne børstespray.

Når man skal forsøke å fjerne tover bør man bruke karde eller børste med naturbust, da disse sklir lettere igjennom pelsen enn en kam og man drar ikke ut pels unødvendig. Deretter går man igjennom pelsen med en metallkam og om man finner tover løsner man disse med fingre, børste eller karde. Er tovene veldig store og sitter tett er det best å klippe de av. En kan forsøke å klippe vertikalt og så forsøke å løse opp de mindre tovene.

Showdog metallkam, flere størrelser

Little&Bigger karde, S-M

Espree Detangling spray, 355 ml


Du er alltid velkommen til Musti Spa & Velvære for vask, børsting og fjerning av tover. Om du ønsker kan vi også diskutere trimming som gjør det lettere å holde pelsen fin. Du får alltid en velstelt og ren hund med deg hjem!

Les mer om Musti Spa & Velvære og bestill time her.