Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Tips til et sunt kosthold for seniorkatten

Tips til et sunt kosthold for seniorkatten

Kostholdet har direkte innvirkning på seniorkattens velvære, og det er derfor lurt å være oppmerksom på hva som er i matskålen. Her er noen tips for et sunt kosthold for senioren.
 

 

Hvordan gjenkjenner jeg et kvalitetsfôr?

Alle katter har godt av fôr av høy kvalitet, og basen skal være den samme for nesten alle katter, uavhengig av alder: mye protein fra ekte kjøtt. Vet du om andre måter å gjenkjenne kvalitetsfôr på? Les tipsene i fôrguiden vår:

Finn det rette fôret til din katt


Pass på at katten får nok væske

Katter kjenner ikke tørste lett, og derfor bør du som katteeier sørge for at pelsklingen din får nok væske for å forhindre alvorlige helseproblemer. En enkel måte er å legge til våt- eller råfôr til kattens kosthold.

Vær også oppmerksom på hvordan katten din liker vannet sitt: Noen katter elsker rennende vann og fontener, og andre foretrekker gjennomsiktige vannskåler fulle av vann. Bytt ut vannet ofte og sørg for at bollen ikke lukter vaskemiddel. Det samme gjelder for drikking som med toalettet: Hvis katten ikke liker toalettet sitt, kan den begynne å unngå det og vil derfor drikke mindre.

 

Hvordan gjøre toalettbesøket til en hyggelig affære:

  • Pass på at kattetoalettet er rent og ryddig.
  • Plassere toalettet på en rolig plass.
  • Velg alltid kattesand basert på katttens preferanser.
  • Ha rett antall toaletter: en til hver katt, pluss en ekstra.

Sjekk ut vårt utvalg av kattesand her


Vær obs på kattens vekt

Overvekt er et veldig vanlig problem blant kjæledyr, og spesielt eldre kjæledyr. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer. Å forhindre overvekt er lettere enn å gå ned i vekt. Kattefôr som er formulert spesielt til eldre eller steriliserte katter inneholder vanligvis mindre kalorier. Disse fôrene (spesielt tørrfôr) inneholder også vanligvis ingredienser som er godt for f.eks leddene og urinveiene.

Les mer om overvekt hos katter her

et sunt kosthold for seniorkatten


Her er noen av seniorenes favoritt-tørrfôr:
 

Spesialfôr til spesielle behov

Høy alder kan også gi helseproblemer. Regelmessige helsekontroll er spesielt viktige for eldre katter, da noen av helseproblemene ikke er så lette å legge merke til (mange kjæledyr er også mestere i å dekke over smertene). Forebygging eller å legge merke til problemer tidlig er nøkkelen til glade og fine eldre dager. Å anerkjenne problemene er også viktig fordi mange helseproblemer kan kreve spesialtilpasset kosthold. Spør oss gjerne om fôr i din lokale musti-butikk.
 

Kosttilskudd

 

Mange senior-katter drar nytte av kosttilskudd til leddene, som omega-3:

  • Avital Joint er et vitenskapelig bevist kosttilskudd som er godt for leddene og som kan forhindre leddproblemer.
  • Avital Flex inneholder kondroitin, MSM, glukosamin og C-vitamin. Disse ingrediensene brukes i forbindelse med leddenes velvære.
  • Avital Omega-pulver er en enkel måte å tilsette viktige omega-fettsyrer i kostholdet. Omega fettsyrer (i rett mengde) har mange helsemessige fordeler.
  • Avital Oral hjelper med å forhindre plakk og tannstein, og kan lett blandes med vann. Problemer med munnhelsen er vanlig blant alle hunder, men spesielt seniorer. Derfor er dette effektive pulveret et godt tilskudd til tannpleien, i tillegg til tannpussen.