Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Tørt, bløtt eller rått?

Vi ønsker alle å gi hunden eller katten vår fôr av beste kvalitet, men føles det komplisert å ta valg i det enorme fôrjungelen? La oss ta for oss de forskjellige fôrtypene, pluss en type fôring som blir mer og mer populær – Kombinert kost.

 


Tørrfôr

Tørrfôr er den vanligste fôrtypen for både hund og katt, den er enkel og kjæledyret ditt får lett i seg alle næringsstoffene det trenger gjennom et tørt fullfôr. Det finnes mange forskjellige typer som er bra på forskjellige måter. Det viktigste er at du velger et tørrfôr som har et høyt kjøttinnhold og et balansert næringsinnhold. Les mer om tørrfôr som fôringstype og hvorfor du bør velge tørrfôr av høy kvalitet her:

Torrfoder av hög kvalité

Torrfoder av hög kvalité


Våtfôr

Våtfôr finnes i forskjellig konsistens og smaker som passer de fleste hunder og katter. Kjøttrikt våtfôr er et kalorifattig alternativ og frister selv den mest kresne pus og voffs! Katter, som ikke er flink til å kjenne tørste, får i seg væske i velsmakende form gjennom våtfôr. Det som er viktig når du velger våtfôr er å velge et som har en god kjøttkilde. Les mer om våtfôr som foringstype og hvorfor du skal velge våtfôr av høy kvalitet her:

Torrfoder av hög kvalité

Torrfoder av hög kvalité

 

Råfôr

Råfôr er naturlig, biologisk kosthold for hunder og katter, og næringen tas derfor effektivt opp. Å fôre hunden og katten med råfôr krever beregning, da det er viktig at det fulle næringsbehovet dekkes. Når det gjelder våt- og tørrfôr, finnes det fullfôr som dekker hele behovet. Med råfôr må du som eier sørge for rett mengde ved å beregne. Råfôr er veldig likt hunden og kattens naturlige kosthold, og vi anbefaler det på det sterkeste. I tillegg til dette er det også fordelaktig for de som er følsomme for visse ingredienser eller har matallergier. Les mer om råfôr som fôringstype her:

Torrfoder av hög kvalité

Torrfoder av hög kvalité

Kombinert kost

De forskjellige fôringstypene har ulike fordeler, derfor kan det være lurt å kombinere de forskjellige fôrtypene for å dra nytte av deres forskjellige fordeler - for optimal næring. Kombiner de beste fordelene ved de ulike fôrtypene: tørrfôr smaksatt med rått kjøtt eller saftig våtfôr er et enkelt og fristende alternativ! Les mer om kombinert kost her:

Torrfoder av hög kvalité

Torrfoder av hög kvalité