Stolt partner med Røde Kors

 

Musti er stolt samarbeidspartner med Røde Kors og deres tilbud Besøksvenn med hund.

Sammen med Røde Kors skal vi styrke tilbudet Besøksvenn med hund. Dette ved å støtte aktiviteten økonomisk, samt med vårt nettverk av hundeeiere, hundetrenere og deres kompetanse.

Musti og Røde Kors startet partnerskapet høsten 2020.  
 

Besøksvenn med hund

Røde Kors Besøksvenn med hund skaper trivsel og glede for mennesker på institusjoner og hjemme.
 

Skaper kontakt og nærhet

Over hele landet er ca. 700 besøksvenner med hundene sine på besøk hos mennesker som ønsker mer sosial kontakt med andre.

De frivillige er til stede på sykehjem, omsorgssentre og hjemme hos personer, på skoler på andre steder det er spesielt behov for kontakt, lek og nærhet.  De frivillige og hundene deres får en spesiell opplæring for besøkshunder, i tillegg til den ordinære opplæringen alle Røde Kors Besøksvenner får.
 

Positiv helseeffekt med firbente besøksvenner

Forskning viser at nærkontakt med dyr har en helsemessig positiv effekt på mennesker, både fysisk og psykisk. I tillegg til å redusere stress, senke blodtrykk og motvirke depresjon kan nærkontakt med dyr dekke et menneskes behov for varme, kos og omsorg. Det å få besøk av en hund sammen med sin eier kan være kontaktskapende og gi glede i hverdagen til mennesker som trenger det.
 

Lyst å bli Besøksvenn med hund?

  • En besøkshund bør være rolig, trygg, kontaktsøkende og forutsigbar.
  • Eier må ha god kontakt med hunden sin og bør være i stand til å forstå hundens språk.
  • En besøkshund må være tilpasningsdyktig og tolerant. Den må tåle skarpe lyder og uvante situasjoner.
  • En besøkshund må ha god helse, og eier må fortløpende vurdere hundens helsetilstand, hvis nødvendig i samråd med dyrlege.
  • Kontakt din Røde Kors lokalforening for informasjon om lokale kurs for besøksvenner med hund og om hunden din er egnet

Meld deg som frivillig og bli besøksvenn med hund!