Kattungeguiden

Kattungeguiden

Å reise i bil med kattungen

En rolig katt er en trivelig reisekompis, i motsetning til en fresende og murrende nervebunt. Biløvelsene starter med å ordne et trygt reisemiljø. Katten bør alltid reise i transportburet sitt ettersom en katt som er løs i bilen alltid er en sikkerhetsrisiko, også for menneskene. En sikkerhetssele passer for hunder men en smidig katt kan lett smyge seg ut av en sele hvis den rammes av panikk og forårsake faresituasjoner når den raser rundt i bilen. Dessuten kan en plutselig nedbremsing bli dødelig for en løs kattepassasjer.

Før dere begynner å øve på bilkjøring bør kattungen vennes til transportburet hjemme. Les instruksjonene for tilvenning i punktet: Uke 13 – Trening.

Treningen på bilkjøring fortsetter

  • Når katten er vant til å være i transportburet kan man begynne å trene på korte reiser. Dere kan begynne med en reise fra den ene enden av boligen til den andre.
  • Når katten har lært seg at den i buret kommer til interessante steder, for eksempel ut på gresset (forutsatt at den først har vent seg til selen), kan den begynne å gå frivillig inn i buret i håp om en trivelig oppdagelsesferd.
  • Begynn å trene på bilkjøring i en parkert bil med avslått motor. Belønn katten for rolig atferd i transportburet.
  • Hvis katten holder seg rolig kan du starte motoren litt og belønne katten mens motoren går.
  • Siden begynner dere å kjøre. Husk at kattungen synes at bilens gynging er spennende og den kan bli litt urolig. Derfor er det bra å ha en medhjelper som kan kjøre bilen slik at du kan konsentrere deg om å belønne katten. Kjør en runde på et par minutter og så hjem igjen.
  • Gjør en like kort eller bare litt lenger runde i løpet av de kommende dagene.
  • Forleng bilturen litt hver gang. Skynd langsomt!
  • Husk å belønne kattungen også hjemme etter reisen, for eksempel med en morsom lekestund.

Katten kan bli et riktig trivelig reiseselskap hvis du satser på treningen og alltid tar med deg katten når det er mulig. Veterinæren er ikke det beste målet for de første reisene. Når katten har vent seg til å gå i sele kan du for eksempel ta den med lengre bort for en trivelig tur ut.

Observer dette!

Ingen kjæledyr får noen gang etterlates i bilen når det er varmt, heller ikke en katt. Bilen blir fort så varm at det er farlig for dyret, selv om det ikke er varmt ute.