Kattungeguiden

Kattungeguiden

Husk hvile for kattungen

En voksen katt hviler omtrent to tredjedeler av sin tid. Under søvn hviler dyrets kropp, akkurat som menneskets, og hjernen bearbeider dagens hendelser. Under hvile lagres det man har lært seg i langtidsminnet og kropp og sinn får nye krefter. I kattungers kropp frigjøres veksthormoner under søvnen så de må få sove i fred.

Sengetips for små tigre

  • Mange katter liker en seng med kanter. Kantene gir katten trygghetsfølelse. Det er herlig å legge seg og spinne uten å måtte passe seg for å skli ut over kanten.
  • For en sjenert eller litt blyg katt er en grotteseng som minner om en iglo et sikkert valg. For sjenerte katter er det særlig viktig å ha en egen rolig plass der de føler seg trygge.
  • Iblant virker det som at katten ikke godkjenner en seng som er kjøpt spesifikt til den. For katter er kjente lukter veldig viktige og et nytt objekt med ukjent lukt kan gjøre dem mistenksomme. Som oftest begynner katten å like sengen sin når den med tiden tar til seg hjemmets kjente og trygge lukter.

Det lønner seg å plassere sengen på et sted der katten vanligvis oppholder seg. Katter trives ofte høyt oppe, der de kan ha oversikt over sitt rike. Katten blir altså knapt interessert i en seng på gulvet, det er bedre å plassere den høyere opp, for eksempel på en hylle eller i kattens eget klatretre. En sjenert katt kan også sette pris på en trygg seng for eksempel under sengen.

Sørg for at kattungen får sove uforstyrret

Ettersom sovingen og søvnkvaliteten er viktige for katter (spesielt kattunger) bør man også med familiens barn bli enige om at ingen rører katten når den sover eller hviler i sin egen seng. Når katten får sove i fred og ro blir den tryggere og mer tillitsfull mot sine mennesker.