Kattungeguiden

Kattungeguiden

Hvilket fôr er best for min kattunge?

Det finnes mange ulike måter å fôre på. Nesten hver eneste katteeier har sitt eget syn på hvordan man helst bør mate katter. Uansett hvilken retning du følger behøver kattungen din balansert fullfôr til støtte for vekst. Fullfôr finnes i tørr og bløt form.

Hvordan velger jeg et egnet fôr til kattungen min?

Antall ulike fôrtyper for kattunger kan forvirre selv en erfaren forbruker. Utvalget er variert og kattefôr finnes både i spesialbutikker og i dagligvarebutikker. Kontroller alltid at produktet er et helfôr når du velger mat til kattungen din.

Kontroller minst følgende på innholdsfortegnelsen:

  • Kjøttinnholdet – høyt kjøttinnhold er et kjennetegn på kattefôr av høy kvalitet. Proteininnholdet bør være høyt og den viktigste kilden til protein kjøtt.
  • Fettinnholdet – kattungens mage er liten men energiforbruket er stort. Derfor behøver den rikelig med fett i kosten. Fett er på mange måter nødvendig for kroppen.

Næring av høy kvalitet gir kattungen gode forutsetninger for vekst og er grunnlaget for et langt sunt liv. Fôr med høyt kjøttinnhold kan være dyrere, men katten trenger ofte å spise langt mindre av det enn billigere fôr av dårligere kvalitet. Hvis avføringsmengden er liten viser det at næringen tas opp effektivt og kattens kropp kan utnytte fôret.

Vil du ha pålitelig hjelp til valg av fôr?

Musti sitt personale kjenner godt til katters næringsbehov og kan hjelpe deg å velge bra fôr til kattungen din. Hver katt er et individ og valget av fôr starter med å kartlegge din katts behov. I våre butikker får du alltid personlig service og støtte i å ta hånd om katten din.

Kan jeg gi katten min råfôr?

Kattunger kan også få råfôr, men da er det viktig å tenke på at det behøves visse kosttilskudd for en sunn vekst.

  • Ønsker du å råfôre kattungen din?

Selv om kattungen hovedsakelig spiser tørrfôr har den nytte av å i det minste en gang i blant få råprodukter i kosten sin.