Kattungeguiden

Kattungeguiden

Lære kattungen til å være alene

Katter er mer selskapelige enn det påstås og menneskets nærvær er viktig for dem. Separasjonsangst anses vanligvis som et hundeproblem, men i dag vet man at det også forekommer hos katter. Et tegn på separasjonsangst er at kattungen virker urolig når du er på vei noe sted. Den kan mjaue mye og rote eller gi utløp for angst gjennom å ødelegge ting mens du er borte.

Etterlat noe morsomt hjemme

Kattunger, særlig litt eldre unger, kan finne på alt mulig å styre med på egen hånd, også slikt som eieren ikke er så glad for. En god måte for å unngå uhell er å la noe ‘lovlig ugang’ være tilgjengelig når katten forlates alene, for eksempel aktiveringsleker som katten kan jakte på godbiter og mat fra.

Hvor lenge kan katten være alene hjemme?

I dyrevernloven slås det fast at et dyrs tilstand, helse og velvære må kontrolleres minst en gang hver dag og oftere ved behov. Hvis du planlegger for eksempel en helger-eise uten katten må du altså arrangere slik at noen daglig kontrollerer hvordan katten har det og gir den mat, bytter vann og rengjør sandkassen.

En liten kattunge bør ikke være alene ett døgn engang. I tillegg til at den ville savne deg forskrekkelig mye kan den også i sin kjedsomhet finne på alle mulige ulovlige rakkerstreker. En nysgjerrig kattunge utsettes også lettere for ulykker så det er bra at noen regelmessig kontrollerer hvordan den har det når du er borte.