Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Det beste våtfôret til din hundDe fleste ønsker å gi hunden sin det beste fôret, men det føles kanskje vanskelig å velge i det enorme utvalget? Her kan du lese mer om hvordan du kjenner igjen et høykvalitets våtfôr, betydning av matens kvalitet og hvordan du får hunden din til å prøve ny mat.
 

 

Hvorfor våtfôr?

 • Våtfôr av høy kvalitet har vanligvis et høyt kjøttinnhold og egner seg derfor ideelt for hunder som har en kjøtteters fordøyelse.
 • Kjøttrikt våtfôr er et kalorifattig alternativ og egner seg også til kresne hunder! Les mer om hva du kan gjøre om du har en kresen hund her >>
 • Våtfôr merket med teksten "fullfôr" kan serveres alene, men mange hunder liker også knasende tørrfôrkuler smaksatt med litt våtfôr!


Kostnader

Sykdommer forringer hundens livskvalitet og merkes også på eierens lommebok, med større veterinær- og medisinregninger. Da kan det faktisk være lurt å se på kostnadene på fôringen, fra et helseperspektiv. Fôr av høy kvalitet kan kanskje ikke kurere sykdom, men et biologisk passende kosthold vil gi din firebeinte venn mer livskraft og energi. Et godt immunforsvar og generelt god helse kan forhindre mange problemer.


Prisforskjeller

Forskjellene i pris mellom fôr av god og dårlig kvalitet kan virke stor. Hvorfor koster våtfôr av høy kvalitet mer? Og hvordan ser du forskjellen mellom dårlig fôr og kvalitetsfôr? Dyr emballasje og fin reklame har ikke mye med næringsinnholdet å gjøre. Derfor er det lurt å lære å lese den grunnleggende informasjonen på emballasjen. Slik gjør du:

Huskeliste:

 

Høykvalitets våtfôr:

 • Høykvalitets våtfôr inneholder rikelig med kvalitetskjøtt. Kjøtt er biologisk sett den beste maten for hunder. Sjekk alltid hvor mye kjøtt produktet inneholder.
 • Jo mer nøyaktig opprinnelsen til kjøttet er, jo bedre er kvaliteten på produktet.
 • I våtfôr av høy kvalitet er det ikke kunstige smaks- og fargestoffer. Heller ikke konserveringsmiddel. Den fristende smaken skal komme fra ekte kjøtt.
 • De fleste våtfôr av god kvalitet er hypoallergene. De inneholder ikke råvarer som ofte kan forårsake allergi, som f.eks korn og meieriprodukter.
   

 

 

Våtfôr av dårligere kvalitet

 • Våtfôr av dårligere kvalitet har ofte "kjøtt og animaliske produkter" og "vegetabilske produkter" som hovedingredienser.
 • Sjekk at produktet ikke inneholder korn eller sukker. Dette passer seg ikke i hundens kost, og kan forårsake helseproblemer.
 • Sjekk også at våtfôret ikke inneholder kunstige konserveringsmiddel.


Fullfôr eller tilleggsfôr?

Det skal oppgis på fôrpakkene om det er et fullfôr eller et tilleggsfôr. Fullfôr fyller hundens daglige behov, mens tilleggsfôr ikke inneholder alle næringsstoffene hunden trenger, og må derfor serveres i kombinasjon med for eksempel tørrfôr. Du kan gi hunden din kun våtfôr om det er et fullfôr. Tilleggsfôr passer bra som noe godt ved siden av tørrfôret.

 • Du kan fôre hunden din med kun våtfôr om det er et fullfôr.
 • Tilleggsfôr passer bra som noe godt ved siden av tørrfôret.


Så ikke bare sjekk innholdet i pakningen, men også om produktet er et fullfôr eller et tilleggsfôr, spesielt hvis hunden din spiser hovedsakelig våtfôr.


Hva er det beste våtfôret for min hund?

Hver hund er et individ med individuelle behov når det gjelder kosthold. Det som er best for en, er kanskje ikke det beste for en annen. Her er noen favorittmerker hos mange av våre kunders og våre egne hunder:


Visste du at hos oss finner du fullfôr til hunder i forskjellige aldre og med forskjellige behov, f.eks hunder som er overvektige, har en følsom mage, lider av allergier eller trenger ekstra næring til hud og pels! Sjekk ut alle våre våtfôr her >>


Aktiviseringstips: Fyll en Kong-leke med våtfôr om morgenen og sett den i fryseren på dagtid. Ta leken ut om kvelden og gi det til din firebeinte venn, som kan kose seg med en utfordring og noe godt attåt!


Spør oss om fôr!

Kom innom en av våre butikker om du trenger mer veiledning om hvilket fôr du skal velge eller om du ønsker å gjøre et fôrbytte. Vi hjelper deg mer enn gjerne!