Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Hund på båt og på stranden

Ta hunden med til stranden i sommer


Ta med hunden på båttur!

Det er viktig å tenke på sikkerhet når man skal ta med voffsen på båttur eller på stranden. Heldigvis er det ikke mye som skal til for å få en trygg og morsom båttur for både to- og firbente.

Noen hunder synes det kan være skummelt å være med på båttur i starten; men ikke bekymre deg! Med tålmodighet og omsorg vil hunden ofte finne seg godt til rette. Øvelse gjør mester, og ved å starte så tidlig som mulig skaper man et godt utgangspunkt for hunden.

Det første, og kanskje det viktigste, er at hunden har på seg redningsvest. Dette kan gjerne tas på før man beveger seg ut på brygga og opp i båten.

Det finnes forskjellige typer redningsvester og det som er viktig å tenke på er om hunden din har mye pels. Ved mye pels vil hunden fort veie en god del mer når den blir våt, noe som er lurt å tenke på når man skal finne riktig redningsvest. I tillegg har mange redningsvester et håndtak på ryggen, slik at det vil være enklere å løfte hunden ombord om uhellet skulle være ute.

https://www.musti.no/rukka-safety-redningsvest-oransje

https://www.musti.no/hurtta-eco-flytevest-korall

https://www.musti.no/hurtta-swimmer-vest-orange-camo

https://www.musti.no/basic-float-redningsvest

I tillegg til redningsvest, er det viktig at hunden alltid har tilgang på rent drikkevann. Det finnes mange forskjellige reiseskåler; både sammenleggbare skåler og vannflasker med skål.

https://www.musti.no/afp-travel-dog-reise-skal

https://www.musti.no/feel-active-travel-reiseskal-svart

https://www.musti.no/littlebigger-double-diner-mat-gra

https://www.musti.no/little-bigger-fold-voyage-silikonskal
 

Før ombordstigning anbefales det at hunden er godt uthvilt og klar for eventyr, men husk å gi hunden pause fra båtlivet med gress, busker og fast grund under labbene. Da får voffsen lekt fra seg, snust og vært i sitt rette element. Husk også å vise hensyn da det (utrolig nok, men sant) kan forekomme steder hvor det av ulike årsaker ikke er tillatt med hund.

Vel ombord på båten er det viktig at hunden har et egnet hvilested, helst et teppe med hjemmefra, slik at den har noe som lukter hjem, kjent og kjær. Det kan fort bli varmt i stekende sommersol og det er derfor lurt å ha et sted hvor hunden kan legge seg i skyggen; gjerne på en kjølematte i tillegg. Tiden man tilbringer ombord må være tilpasset hunden, og en tur på fire-fem timer blir fort mye selv for en sjøvant hund. Husk derfor å lufte hunden på fast mark flere ganger daglig.

Skulle en ulykke inntreffe, er det godt å være forberedt med en liste over døgnåpne veterinærer langs turen. Med sunn fornuft og omsorg for hunden kommer du langt og vi håper dere får en fantastisk sommersesong med mange fine minner sammen; både på land og til vanns!
 

Når hunden blir med på bading!

Noen hunder elsker å bade og svømme, og helst så ofte som mulig! Om du har en hund som liker seg nesten bedre i vannet enn på land, er det ekstra viktig at du tørker den så snart du kan etter bading. Om hunden er ofte våt og kald, kan det oppstå en betennelse, som heter vannhale, som oppstår ved roten av halen og kan gi hunden store smerter. Ikke glem å tørke godt over ørene også, da de heller ikke er så glad i fuktighet.

Noen ting kan være lurt å ha i bakhodet om du har en fisk med pels og fire ben. Ved bading i saltvann kan hunden få i seg for mye saltvann, noe som kan gi hunden saltforgifting. Ferskvann er nydelig å bade i, men er det mye alger. Det kan være lurt å stå over lek i vannet, da dette kan være svært giftig for hunden.

Alger kan være så giftig at om hunden slikker pelsen sin etter bading, vil den kunne få i seg i en så stor mengde som kan være livstruende for den firbente. Symptomer kan oppstå etter et kvarter, men også dager etter kontakt med giftige alger. Skulle hunden din plutselig begynne å kaste opp eller få diaré etter at dere har vært på svømmetur, bør veterinær kontaktes umiddelbart.

Husk å se opp for glemte fiskekroker og liknende som kan ligge rundt brygger, klipper og broer.

Sist, men ikke minst, ønsker vi dere en riktig flott sommer!