Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Hvorfor bruke refleks på hunden

Hundelamper

En billig livsforsikring – pass på at hunden synes i mørket!

Som hundeeier vet man godt hvor viktig det er å bli sett i mørket i høst- og vintermånedene. Men det mange glemmer er at også de lodne vennene våre skal være synlig når går tur. Når dere begge er synlige blir bilister og syklister oppmerksom på dere og får tid til å bremse i god tid. Hvert år skjer det mange ulykker på grunn av dårlig sikt, så en refleksvest på hunden din og en lampe på deg er en billig livsforsikring for dere begge.

Visste du at: Uten refleks er du kun synlig på 25 meters avstand, men med en god refleks kan du allerede bli sett på 125 meters avstand når den treffes av lys.

Noe å tenke på når du skal velge refleks:

  • Velg hundeklær med refleksdetaljer. Det finnes et stort utvalg klær med reflekterende detaljer som gjør hunden din synlig i mørket. 
  • Test og bytt med jevne mellomrom. Reflekser er ferskvare. Lys på en ny og en gammel refleks på 4 meters avstand. Vises den gamle dårligere? Da er det på tide å bytte den ut.
  • Hundelampe eller refleks? Hundelamper er supert i kombinasjon med en refleks, og vises selv når det er helt mørkt. Refleksen vises når billysene lyser, men en hundelampe er også synlig for fotgjengere. Reflekser er mest synlig når de sitter lavt og er i bevegelse. Refleksvester eller halsbånd er derfor veldig godt synlig.
  • Test en refleksvest – en hund med mye pels er bedre synlig med en slik.
  • Husk å bruke refleks selv også. Fest et refleksbånd rundt håndleddet, et lys på klærne eller bruk en refleksjakke slik at både du og hunden din er synlig på mørke kvelder. Feel Active har en rekke refleksjakker og bånd å velge mellom.
     


Vær synlig i mørket. Investere i lys og refleks til både deg og din firbeinte venn!
 

Her finner du de beste regnjakkene til hund