Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Katt og feromoner

Katten har et område i ansiktet som utskiller duftsignaler. Disse signalene kalles feromoner og avgis fra kattens kinn. Vi kjenner alle til at katter gjerne stryker kinnet mot både mennesker og gjenstander i nærheten. Denne oppførselen er på grunn av at katten vil markere sitt territorium med feromoner. Når katten kjenner lukten av feromonene i sine omgivelser kjenner den seg rolig og trygg.
 

Feromoner utskilles også når hunnkatter løper, såkalte seksualferomoner. Disse feromonene er veldig sterke signaler og gjør at hannkatten kjenner seg tiltrukket av hunnkatten. Feromoner forekommer i varierende grad hos alle pattedyr.

Det finnes syntetiske feromoner som virker på samme måte som de feromonene som katten naturlig avgir fra ansiktet. Disse syntetiske feromonene fungerer på samme måte som de naturlige. De gjør at katten kjenner seg roligere og mer avslappet i miljøet den befinner seg i.

Du kan kjøpe feromonet Feliway hos oss. Produktene finnes både som spray, og som el-adapter som kontinuerlig utskiller feromonet i løpet av en 4 ukers periode.

 

Feromoner brukes til:

  • Katter som klorer på veggene.
  • Katter som tisser inne.
  • På reiser med katt.
  • Når katten plutselig må bytte miljø.
  • Introduksjon av en ny katt i ditt hjem.
  • Veterinærbesøk og ved mange andre tilfeller.


Feromoner kan løse mange problemer, men det er viktig å ta rede på den virkelige årsaken til hvorfor katten oppfører seg på en spesiell måte. Ved å finne ut av grunnen, gjøre rette tiltak og samtidig bruke Feliway, har du gode sjanser til å løse problemet.