Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Katt og ormekur 

Hvor ofte skal man ta ormekur på katten? Dette er et spørsmål som mange katteeiere stiller seg, og svaret avhenger mye av hvordan kattens omgivelser er.


Før ble katteeiere anbefalt å ta ormekur på katten sin regelmessig, men dette anbefales ikke lenger. Hvis du kurer regelmessig uten å vite om katten har f.eks. spolorm kan ormene bli motstandsdyktige mot middelet. Hvis det i fremtiden viser seg at katten din faktisk har fått spolorm eller bendelorm kan det hende middelet ikke fungerer.
 

Avføringsprøven avslører orm

For å være sikker på om du trenger å ta ormekur på katten din, anbefales det i dag at veterinæren tar en avføringsprøve, eller at du kjøper et sett på apoteket for å ta avføringprøve av katten og sender den til Vidilab, National Veterinary Institute. I mange tilfeller blir den innsendte avføringsprøven analysert allerede samme dag som laben får den, og deretter får du testresultatet tilsendt allerede neste dag via post eller e-post. En ulempe med slike ferdige testsett er at analysen ikke inkluderer sjekk etter bendelorm, så hvis du er bekymret for dette bør du heller gå rett til veterinæren.


Velg rett ormekur

  • Når du vet at katten din har orm, enten via et positivt testresultat eller fordi dyret har vært på steder der orm er blitt oppdaget, er det på tide å velge et ormekur-middel.
  • Noen kurer gis som enkeltdoser, mens andre tas tre dager på rad. Størrelse og pris varierer mellom forskjellige preparater.
  • Velg en kur som bare angriper den spesifikke ormetypen katten din lider av.
  • Gi middelet etter hvordan dosering angis i produktbeskrivelsen, dosen er ofte basert på hvor mye dyret veier.
  • Hvis du har en kattunge som skal ta flere ormekurer på rad, anbefaler vi at du bruker det samme middelet for alle ormer for best mulig resultat.

 

Les artikler og tips om livet med kattunge i kattungeguiden vår!

Visste du at som Venn av Musti får du hver 7. sekk tørrfôr og Compact Care kattesand gratis? Bli medlem og få massevis av spennende kundefordeler!