Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Katter trenger å klore


Katter trenger å klore – det ligger i deres natur. Kloringen kvesser klørne og holder dem trimmet. Kloringen er dessuten en måte for katten å markere revir og på å trene musklene.


Om katten klorer på favorittmøbelet ditt er det ikke for å gjøre ugang, men for at den gjør noe den trenger å gjøre. Redd sofaen og andre møbler fra kattens kvasse klør ved å gi katten noe annet å klore på. Vi har en rekke ulike kloretrær og kloremøbler å velge mellom, slik at du skal kunne finne en variant som passer akkurat deg og din katt!


Hvorfor skal jeg ha et kloremøbel?

 • Katten trenger å få utløp for sine naturlige instinkter
 • Den trenger å kvesse klørne
 • Katten trenger å markere revir
 • Katten må trene musklene sine
   

Klorebrett, klorestolpe eller kloremøbel 

Katten din trenger noe å klore på hjemme; har du ikke et område satt av til det, kommer pusen garantert til å finne noe annet å sette klørne i. For at du skal finne et alternativ som passer akkurat din katt og deres hjem har vi flere ulike modeller å velge mellom – fra smått til stort.


For deg med lite plass

For deg som bor i en mindre leilighet finnes det smidige klorebrett til å feste på veggen eller til å legge på gulvet. Om du fester brettet på veggen, sett den gjerne så høyt at katten må utnytte hele kroppslengden sin når den klorer.

Et annet fint alternativ for deg med begrenset plass er en klorestolpe, som er en variant av et kloretre som er lett å plassere. Den passer utmerket i et av hjemmets hjørner! Velg en modell som passer din katts størrelse, og som tillater katten å strekke seg ut når den klorer.


Har du plass til et klorepalass?

Om du har plass eller er samboer med en gjeng katter, er det en god idé å investere i et realt kloremøbel. Det kommer garantert å bli satt pris på av minitigrene! Et kloremøbel med flere nivåer, spennende gjemmesteder og koselige soveplasser blir så mye mer enn bare noe å kvesse klørne på. Katter elsker å ligge høyt oppe og speide utover sine jaktmarker (les: stuen og kjøkkenet)! Oppe i kloretreet kan katten kjenne seg trygg og samtidig holde oversikt over hva som skjer der nede. Plassere gjerne kloremøbelet nær et vindu, slik at din lille venn kan få med seg det som skjer på andre siden av vinduet. Å spane på småfugler på andre siden av vinduet kan være et morsomt tidsfordriv for katten!
 

Stabile kloremøbler

Er katten din en liten villbajas? Da kan det være lurt å velge et kloremøbel man kan feste i taket. Det gjør at det blir mer stabilt tross sin høyde, og står stødig under kattens ville hopp, sprett og kloring! Har du flere katter? Velg en større variant eller skaff flere enn ett møbel.

Til større katteraser, som Maine Coon og Norsk skogkatt finnes det stabile varianter som passer til søte bajaser. Velg en ekstra høy klorestolpe eller et høyt kloretre med brede og solide nivåer og sitteplasser. Vi kan bestille hjem større kloretrær enn de som er i butikk – spør gjerne en av våre ansatte så hjelper de deg!
 

Lær katten å klore på rette steder

Uansett hva slags kloremøbel du har valgt, kan det ta litt tid før katten forstår hva det er til. Derfor må du lære pusen at det er lov å klore akkurat der. Det finnes ulike knep for å få det til:

 

Hvordan tilvenne pus kloremøbelet:

 • Spray eller gni inn kattemynte på møbelet – de fleste katter liker lukten av mynten.
 • Oppmuntre katten når den er rundt kloremøbelet.
 • Flytt katten til kloremøbelet de gangene den klorer på feil sted, og ros etterpå når katten klorer på kloremøbelet.
 • Katter kan være pirkete: kanskje står stolpen på feil sted? Prøv å flytte det rundt i rommet og se om du lykkes med å velge den beste kloreplassen!
 • Vis at kloremøbelet er en morsom plass å henge på! Lek med favorittleken, kos og omgås med katten ved kloremøbelet.
 • Får ikke den stakkars sofaen din være i fred? Da kan du prøve å spraye møbelet med en avskrekkende spray.

Og husk, katter som klorer er det mest naturlige som finns!