Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Kattunge - hva ska den spise?

Kattunge - hva skal den spise

Det finnes mange forskjellige måter å fôre på, og nesten alle katteeiere har sin egen mening om hva som er den beste metoden. Uansett hvilken retning du følger, trenger kattungen din et balansert fullfôr for å støtte veksten. Fullfôr finner du i tørr- og våt form.
 

Hvordan velger jeg et passende fôr til kattungen min?

At det finnes så mange forskjellige fôr til kattunger kan forvirre selv en erfaren forbruker. Utvalget er bredt og kattemat er tilgjengelig både i spesialforretninger og i dagligvarebutikker. Når du velger mat til kattungen din, må du alltid sjekke at produktet er et fullfôr. Sjekk også følgende på innholdsfortegnelsen:

  • Kjøttinnholdet – Et høyt kjøttinnhold er et kjennetegn på kvalitetsfôr. Proteininnholdet skal være høyt og hovedkilden til proteinet burde være kjøtt
  • Fettinnholdet – Kattungens mage er liten, men energiforbruket er høyt. Derfor trenger den rikelig med fett i kosten. Fett er på mange måter nødvendig for kroppen.


Den lille kattungen din er i utgangspunktet et rovdyr, og kroppen fungerer optimalt når maten inneholder nok animalsk protein. Katten får dette ved å spise kjøtt. Fullfôr av høy kvalitet som er spesialtilpasset kattunger er et trygt og enkelt valg. Et slikt fôr inneholder alt kattungen din trenger: kjøtt, energi og riktig mengde vitaminer, mineraler og tilsetningsstoffer. Oppdretteren sender vanligvis med mat som kattungen din er vant til. Hvis du vil endre kattungenes diett, gjør du det ikke før kattungen har slått seg ned i sitt nye hjem. Les mer om hvordan du bytter fôr til katten her >>

To gode eksempler på fôr med et høyt kjøtt- og fettinnhold som er tilpasset kattunger og deres behov:

Purenatural Kitten og Nutrima Care Kitten.
 

Kattunger har andre behov enn voksne katter

Kattungefôr har et høyt energiinnhold fordi en liten kattunge trenger nesten fem ganger så mye energi som en voksen katt. I fullfôr som er spesialtilpasset kattunger, er det tatt hensyn til at kattunger trenger mer protein, vitaminer samt kalsium og andre mineraler enn voksne katter. Når kattungen har begynt å føle seg hjemme, bør du venne den til variasjon. Hvis du senere må endre på kattens kosthold på grunn av for eksempel sykdom, kan det være veldig vanskelig hvis den har blitt vant til et altfor ensidig kosthold. Hvis mengden avføring er liten, viser det at ernæringen absorberes effektivt og kattens kropp fordøyer maten. Les mer om hvorfor katter kan bli dårlig i magen her >>
 

Ønsker du hjelp til å velge fôr?

Musti-ansatte kjenner godt til kattens ernæringsmessige behov og kan hjelpe deg med å velge det rette fôret til akkurat din kattunge. Katter er individer og matvalget begynner med å kartlegge akkurat din katts behov. I butikkene våre får du alltid personlig service og hjelp slik at du kan ta de beste valgene for katten din. Du kan også spørre vår kundeservice via e-post, chat eller telefon, så får du hjelp med å finne et passende fôr til akkurat din kattunge.

For masse mer tips og råd om kattunger, les vår kattungeguide. Du kan også melde den lille inn i Småpotene, for ekstra tilbud og gratis info.