Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Kombinert kost for hunder

Kombinert kost betyr oftest at man kombinerer tørrfôr og råfôr i hundens daglige kost, men i her kommer vi også gå inn på å kombinere tørrfôr og våtfôr.
 

 

Kombinere råfôr med tørrfôr

Noen ganger kan en diett som kun består av råfôr kjennes komplisert og vanskelig å følge, da det krever mye beregning av deg som eier. Da kan 50/50-modellen med råfôr være et godt alternativ, noe som betyr at halvparten hundens kost består av råfôr og den andre halvparten et komplett tørrfôr. Til denne fôringsmodellen passer et råfôr som er benfritt, for eksempel Smaak råfôr. Via bein i råfôring får hunden i seg kalsium. Det får den også fra et komplett tørrfôr. Tørr- og råfôr kan med fordel serveres ved samme måltid.
 

Kombinere våtfôr med tørrfôr

Et tørrfôr av høy kvalitet inneholder alle næringsstoffene hunden din trenger. Mange tørrfôr inneholder næringsstoffer som fremmer leddhelse, fordøyelse eller hud. Hvorfor skal man for eksempel kombinere tørr- og våtfôr? Jo, å kombinere tørr- og våtfôr av høy kvalitet har flere fordeler:

  • Våtfôr av høy kvalitet har vanligvis et høyt kjøttinnhold og egner seg derfor ideelt for hunder som har en kjøtteters fordøyelse.
  • Om sommeren er våtfôr en god måte å gi hunden ekstra væske gjennom maten.
     

Visste du at våtfôr er et godt alternativ å gi hunden når du er ute og reiser. Det er lettere å mate og bære med seg.

Kombinert kost for valper

En valp kan også fôres med kombinert kost, enten med rå- og tørrfôr, eller våt- og tørrfôr. Å ha tørrfôr som en del av valpens kost er bra da tørrfôr-kulene kan brukes som belønning ved valpetrening eller serveres i en aktiviseringsleke. Det er lurt å ha i tankene at kombinert kost krever en del beregning. For å være sikker på at valpen får i seg tilstrekkelig med kalsium og andre viktige næringsstoffer kan det være lurt å komplettere med kosttilskudd. Du finner våre kosttilskudd her >>
 

Fullfôr eller tilleggsfôr

Ifølge loven skal det oppgis på fôrpakkene om det er et komplett fôr eller et tilleggsfôr. Fullfôr som sådan fyller hundens daglige behov, mens tilleggsfôr ikke inneholder alle næringsstoffene hunden trenger, og må derfor serveres i kombinasjon med for eksempel tørrfôr.
 

Å bytte hundens fôr

Å legge til våt, rå eller tørrfôr til hundens kost går oftest greit hvis den nye maten tilsettes gradvis. Her kan du lese mer om hvordan du bytter fôret til hunden >>