Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

På langtur med hund

På med sekken til deg, båndet til hunden og kom dere ut i naturen. Lyst på en skikkelig langtur? Her får du noen tips til lengre gåturer med hunden din.

 

Hvor langt er det fornuftig å gå?

Før dere begir dere ut på langtur kan det være lurt å begynne med litt kortere turer. En tur i terreng krever mer av både deg og hunden enn en tur i byen. Om dere er vant til turer på plan mark så husk at det går betydelig saktere å ta seg fram i terreng.

  • 5–15 km bruker å være nok for en dagstur.
  • Ta hensyn til hundens alder og form når du velger rute.
  • En tur på 10 km i krevende terreng med pauser tar omtrent en halv dag.
  • Husk å drikke vann, beundre naturen og ta hvilepauser innimellom.

 

Pakking til hunden

Ryggsekk. Hunden din kan hjelpe til med å bære noe lettere bagasje, som for eksempel sin egen mat. 

Non stop kløvveske

 

Hundsko. På langturer, spesielt i terreng med mye stein og grus, eller i snø og på is bør du passe på at potene har det bra. Husk å trene hunden på å gå med sko på forhånd. Se vårt utvalg i hundesko her >>

Feel Active Hiker boots, 2-pk

Basic Paws Fleece hundesko

Rukka Step sko, 4-pk

Potestell. Ta pauser under lengre turer og sjekk hundens klør, tredeputer og mellom tærne. Om du ser rødhet, slitasje eller sten må du få potene rene og tørre, for så å sette sko på hver fot. På kvelden kan det være fint å smøre med litt potesalve. Her kan du lese mer om potestell >>

Topline potesalve

Strandbodarna potespray

Solheds Derma10 Potekrem

  • Proviant. Ta med samme mat som hunden er vant til hjemmefra når dere er borte lenge. Du kan også ta med litt snacks for å fylle på energilageret.
  • Vann. Husk å ta med vann til både deg og hunden. Er hunden din dårlig til å drikke? Prøv å tilsette smak med energidrikk, det bruker å få de mest kresne hunder til å drikke mer.
  • Førstehjelpsveske. Om en ulykke skulle være ute er det bra å være forberedt med gassbind, utstyr til å rengjøre sår, pinsett og annet som kan hjelpe ved eventuell skade. Her finner du det du trenger til din hunds førstehjelpsveske >>

 

Hva med maten?

For langturer, øk den daglige matmengden noe ettersom dere beveger på dere mer enn vanlig. Fryst råfôr holder et par dager innpakket i avispapir. De fleste typer våtfôr klarer seg utmerket i romtemperatur så lenge de er uåpnet. Det går også å bløte tørrfôr med litt vann for å gjøre det mer saftig. Pakk ned et tyggebein eller to til din bestevenn. Det blir garantert satt pris på!

Tips: Når dere går lengre turer kan du pakke ned litt Avital Flora i førstehjelpsvesken. Det hjelper om tarmene blir irritert.

Hold dere varme

Når temperaturen begynner å krype under 10 grader eller når det blåser skikkelig er det ikke bare smart, men nødvendig å pakke varme klær til både deg og hunden. Ta med sitteunderlag slik at dere holder dere varme på baken når dere tar rastepauser. Noen arktiske raser liker kulde og tåler at det biter i kinnene, men mange hunder fryser akkurat som oss mennesker. Vinden kjøler lett ned musklene, så en vindtett jakke er å foretrekke. Sjekk ut hundeklær og sko her >>

 
Vett og etikette på turen

Langs fjellstier finnes det ofte hytter hvor man kan ta lengre rastepauser. De fleste turgåere godtar husdyr, men vi må huske at noen er redde og andre allergiske. Vis hensyn og flytt på deg om du må.

 
Risikoer i naturen

Som oftest er det rolig og fredfullt i den norske naturen, men det er alltid viktig å være forberedt om ulykken skulle være ute.

Naturreservat og nasjonalparker – bånd eller ikke?

Nasjonalparker og naturreservater har ofte fine turstier, men sjekk reglene! I visse nasjonalparker er det båndtvang, i andre er det helt forbudt å ha med hund. Hos Miljødirektoratet kan du lese mer om reglene der du skal gå. I de fleste naturreservater er det båndtvang, oftest finner du et informasjonsskilt ved inngangen med informasjon. Vil du sjekke reglene før du drar? Sjekk med kommunen.

 
Telte med hund

Lyst til å dra på en telttur? Pass på at dere har vanntett telt. På campingplasser og mindre utsatte plasser kan det holde med vannsøyle 1500–2000, mens vannsøyle 3000 er å anbefale om dere skal telte på fjellet. I og med at andre turgåere kan være redd hunder eller være allergiske er det bra om dere ikke er avhengig av hytter. Mange hunder trives i telt, der slipper de mygg og får litt varme. Velg selv om dere vil sove sammen eller om du lar hunden sove i forteltet. Pass bare på at hunden holder seg passe varm.


Eventyret venter!

Å gå på tur sammen med sin beste venn er en opplevelse utover de vanlige. I naturen kommer dere til å styrke forholdet og komme nærmere hverandre. Ha en fantastisk tur!