Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Stelleråd: Hamster

Stelleråd hamster
Første dagen hjemme med din nye hamster

Når du kommer hjem, skal du gjøre istand buret slik at den føler seg velkommen. Begynn med å legge spon i bunnen på buret. Benytt ikke avispapir, trykksverte er giftig for en hamster. Fyll på med mat i skålen, og friskt vann i vannflasken. Så lar du hamsteren din få komme inn i sitt nye hjem. De to føste dagene skal du la hamsteren få være i fred så mye som mulig. Bare sjekk at den har funnet maten og vannet.

Hamsteren trenger også et hus å gjemme seg i og et hamsterhjul å løpe i. Hamster er et nattdyr som sover mye av dagen, så vær forberedt på litt lyd nattestid.

Bli kompis med din hamster

Etter to døgn kan dere begynne å bli litt kjent med hverandre. Prat rolig og strekk frem hånden slik at hamsteren kjenner lukten av deg. By gjerne på en godbit feks et fruktdrops. La hamsteren få være i buret til du kjenner at det stoler på deg, og kommer frem til hånden din. Barn skal lære seg å håndtere hamsteren sammen med en voksen. Ikke bær rundt på hamsteren den første tiden. Det er lett å miste det i gulvet når man ikke er vant med den.

Hamsterfôr

Hamstre er altetende, men har som hovedfôr en frøblanding med mange frø. Hamster har fått sitt navn fordi det hamstrer mat. Derfor er det vanskelig å vite hvor mye de egentlig spiser. Men sørg for at de får ny mat daglig.

Vitaminer og frukt

Det er bra å gi hamsteren B og C-vitaminer i vannet. Glem ikke å bytte vann hver dag. Hamsteren har også godt av en grønnsaksbit eller fruktbit daglig, prøv deg frem så finner du raskt ut hva som er din kompis sin favoritt. Gulrot eller eple pleier å være populært.

Pleie

Buret skal rengjøres 1-2 ganger per uke, avhengig av størrelse og behov. Flytt gjerne litt om i buret samtidig, slik at hamsteren får noe nytt å aktivisere seg med når det er nyvasket. La den leke i en hamsterbolle mens du gjør rent. Da kan den springe fritt på gulvet uten at du risikerer at den blir borte for deg. Hamstre er veldig renslige dyr, så det er ganske enkelt å lære de å benytte et hamstertoalett. .

Sysselsettning

Det er viktig å tenke på at din hamster / dverghamster trenger sysselsetting. Som en variasjon til hamsterhjulet er det bra å benytte hamsterbollen. Hamstre liker også å klatre i rør eller leke med en viftepinne. Tenk også på at jo mer du håndterer hamsteren, jo tammere blir den. Løft opp hamsteren bare når det er våken, de kan være litt gretne om morgenen, og kan bli riktig sinte om du vekker den.

Øvrig sysselsetning for en hamster er for det meste å gnage. Pass på at de alltid har minst tre forskjellige ting de kan gnage på, i tillegg til gnagerstein. Eksempel på bra ting å sysselsette en hamster med er frøstenger og gnagerkjeks. Du lærer raskt hva som er favoritten!

LYKKE TIL MED DIN HAMSTER!