Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Tips til et sunt kosthold for seniorhunden

Tips til et sunt kosthold for seniorhunden

Kostholdet har direkte innvirkning på seniorhundens velvære, og det er derfor lurt å være oppmerksom på hva som er i matskålen. Her er noen tips for et sunt kosthold for senioren.
 

Hvordan gjenkjenner jeg et kvalitetsfôr?

Alle hunder har godt av fôr av høy kvalitet, og basen skal være den samme for nesten alle hunder, uavhengig av alder: mye protein fra ekte kjøtt. Vet du om andre måter å gjenkjenne kvalitetsfôr på? Les tipsene i fôrguiden vår.

Finn det rette fôret til din hund
 

Vær obs på hundens vekt

Overvekt er et veldig vanlig problem blant kjæledyr, og spesielt eldre kjæledyr. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer. Å forhindre overvekt er lettere enn å gå ned i vekt. Hundefôr som er formulert spesielt til eldre eller steriliserte hunder inneholder vanligvis mindre kalorier. Disse fôrene (spesielt tørrfôr) inneholder også vanligvis ingredienser som er godt for f.eks leddene.

Les mer om overvekt hos hunder her

Seniorhundenes favorittfôr:

 

Spesialfôr til spesielle behov

Høy alder kan også gi helseproblemer. Regelmessige helsekontroll er spesielt viktige for eldre hunder, da noen av helseproblemene ikke er så lette å legge merke til (mange kjæledyr er også mestere i å dekke over smertene). Forebygging eller å legge merke til problemer tidlig er nøkkelen til glade og fine eldre dager. Å anerkjenne problemene er også viktig fordi mange helseproblemer kan kreve spesialtilpasset kosthold. Spør oss gjerne om fôr i din lokale musti-butikk.

Et sunt kosthold for seniorhunden

 

Kosttilskudd

 

 

Mange seniorhunder drar nytte av kosttilskudd til leddene, som omega-3:

  • Avital Joint er et vitenskapelig bevist kosttilskudd som er godt for leddene og som kan forhindre leddproblemer.
  • Avital Flex inneholder kondroitin, MSM, glukosamin og C-vitamin. Disse ingrediensene brukes i forbindelse med leddenes velvære.
  • Avital Omega-pulver er en enkel måte å tilsette viktige omega-fettsyrer i kostholdet. Omega
    fettsyrer (i rett mengde) har mange helsemessige fordeler.
  • Avital Oral hjelper med å forhindre plakk og tannstein, og kan lett blandes med vann. Problemer
    med munnhelsen er vanlig blant alle hunder, men spesielt seniorer. Derfor er dette effektive
    pulveret et godt tilskudd til tannpleien, i tillegg til tannpussen.