Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Tur med katten

Å gå tur med katten din utendørs er en god form for aktivisering av katten. Da er det viktig at du ikke kun bruker halsbånd, men i stedet velger en sele som sitter komfortabelt og ikke strammer.

I begynnelsen vil kanskje katten prøve å komme seg ut av selen når du tar den på. Derfor er det viktig å bare ha på selen i korte intervaller og belønne katten masse. Øv på å ha på selen en liten stund hver dag i en 1-2 ukers periode, og i slutten av denne perioden kan du begynne å vende katten til å ha et bånd festet til selen.

Når katten din har vendt seg til både sele og bånd, kan dere begynne å gå litt innendørs. Det er viktig å ha en positiv innstilling og belønne masse – og ikke få katten til å gjøre noe den selv ikke vil gjøre! Ha i bakhodet at dette ikke er en hund som skal gå i pent i bånd; katten kommer til å ville velge hvilken vei dere skal gå. Etter å ha trent på å gå innendørs, er dere klare for å ta steget ut i naturen.

Det kommer til å være mange nye inntrykk for katten, så spaser først i hagen eller i en rolig del av en park hvor dere kan være alene. Hvis katten din blir redd når den er ute, kan du ta den med inn igjen og prøve på nytt en annen gang. Begynn da med å være ute en kort stund, og øk gradvis til dere begir dere ut på den neste turen deres.

Positiv forsterkning er nøkkelen til å vende katten til å gå i bånd. Belønn den firbente vennen din hver gang den oppfører seg fint, lar deg ta på selen og når den går i båndet ved siden av deg. Ved å belønne katten hver gang den gjør som du ønsker, kommer du til å oppmuntre den til å ville gå ut på tur igjen.

Dere kommer til å få mange fine stunder sammen når dere får utforsket nye steder. Kos dere på tur!