Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Turer i regnet

Det er ikke alle pelsklinger som liker når det regner hunder og katter!

Uansett om det er vanlig regn, lett yr eller det høljer ned, er det en ting vi kan være sikre på: Vår firbeinte venn trenger sin daglige tur selv når det er kaldt, regner, blåser eller er mørkt!

Ingen hunder, uansett hunderase, liker kulde, regn eller vind. Som hundeeier kan du gjøre det lettere for pelsklingen. Her kommer tre tips for hvordan dere kan ha det fint også i den regntunge høsten:

  • Regnklær til hund. Forebygg irriterende problemer ved å velge funksjonelle regnklær som passer det nordiske klimaet. Det finnes både regnjakker og regndekken til hund, og er det ordentlig ruskevær kan du kle hunden i en regnoverall som dekker beina. Det er viktig at klærne sitter riktig på hunden og ikke hemmer hundens bevegelse. Materialet skal kjennes lett, og det skal være teipede sømmer for å forsikre at plagget er vanntett. Se etter klær som kan justeres i forhold din hunds kropp; dette gir den beste passformen. Kom gjerne innom en av butikkene våre for å finne rett størrelse for hunden din.
  • Tørk pelsen grundig. Det er ikke alle hunder som liker eller trenger regntøy, og da gjelder det å ta vare på pelsen når dere kommer inn. En våt pels er hverken gøy for deg eller hunden din – spesielt når dere har kommet inn! En våt pels som ikke tørkes og gres ordentlig kan får floker. Bruk også litt ekstra tid på tredeputene så de ikke er fuktige.
  • Kosestund etter turen. Når dere har kommet inn etter turen, kan dere ha en kosestund! Tørk potene med en klut og legg dere for å slappe av litt. Når regnet øser ned og vinden hviner i ørene, kan det også være fint å holde seg innendørs og bare kose seg i en komfortabel seng – dere kan vente med turen til været har roet seg ned. Med beskyttelse mot vær og vind, samt en deilig hvileplass til når dere kommer hjem igjen, er dere klare for alt høsten har å by på!

Her finner dere hele Mustis utvalg av regntøy.

På tide å oppdatere refleksene deres? Her finner dere refleksvest for hund, bånd med refleks og alle andre mulige reflekser til hund.

Her finner dere lys.

Kos dere på tur!