Valpeguiden

Valpeguiden

Eskelek og aktivisering av valpen

Å snuse og søke etter mat er artstypisk atferd for hunder - fra de er små. Det gir utmerket stimulans og lærer valpen å konsentrere seg. Snusing sliter også ut en liten hund på en god måte. Eskeleken er enhver hunds og spesielt eiernes favorittlek, og ikke uten grunn: den er herlig enkel og rask!

  • Velg ut 4-5 fryseesker eller små pappesker etter valpens størrelse. Det skal i begynnelsen være enkelt for valpen å plukke ut godbiter fra eskene.
  • Plasser eskene nær hverandre og legg en godbit eller hundemat i hver eske.
  • Slipp den lille snuseren inn i rommet. Hunder er av natur nysgjerrige og valpen styrer antageligvis rett mot eskene.
  • La valpen snuse og spise godbiten fra hver eske.
  • Gjenta leken, men plasser eskene på ulike steder i rommet.

For lett?

I løpet av de kommende dagene kan du øke utfordringen ved å snu en eske opp ned og gjemme en godbit under den. Du kan også la det være en eske uten godbit eller plassere esker på uventede steder. Men gjør ikke leken for vanskelig så valpen ikke mister interessen. Du kan også begynne å gjemme godbiter i rommet uten esker.

Med regelmessig gjentagelse lærer valpen å bruke luktesansen sin effektivt. Når valpen vet hvordan leken går kan du kombinere den med en kommando. Hver gang du slipper valpen inn i rommet for å søke, si «søk».

aktiveringsleker til hund

 

Tips! Valpens mat trenger ikke serveres fra en matskål, en del av dagens mat kan serveres i forbindelse med søkeleker. Å søke etter mat legger et godt grunnlag for mange hundehobbyer!