Valpeguiden

Valpeguiden

Flåttmidler som passer til valper

Avhengig av bostedet bør man beskytte kjæledyr mot flått omtrent fra april til oktober. Man kan få forskjellig typer flåttmidler, men det lønner seg først å sjekke om de også passer til hundevalper. Til flåttmidler for innvortes bruk trenger man resept fra veterinær. Noen hunder får allergiske reaksjoner på flåttmidler som inneholder legemidler. Man finner også forskjellige urtehalsbånd og naturlige kosttilskudd som vanligvis passer til alle og som kan holde parasitter unna. Mange kjæledyreiere bestemmer seg for å la være å belaste dyrevennene sine med produkter som inneholder legemidler, og velger et naturlig alternativ.

Fixodida

Fixodida er et kosttilskudd som også passer til valper på under 3 mnd. samt ammende tisper. I stedet for kjemikalier, som er skadelige for miljøet og virker irriterende på kroppen, inneholder Fixodida fulvicsyre fra torv, samt sporstoffer og vitaminer. Regelmessig bruk av kosttilskuddet kan forebygge flåttsmitte og andre parasitter. Produktet fås i tabletter og pulverform som enkelt kan blandes i maten.

Flåttfjernere

Det er ingen midler som gir 100% beskyttelse mot flått, og til tross for at man er nøye, kan man finne en uvelkommen gjest på kjæledyrets hud. Derfor bør alle hjem med kjæledyr ha en flåttlasso, -tang eller krok. Hva som er den beste flåttfjerneren er eierens egen smakssak. Når det gjelder små hunder og katter, er flåttlassoen manges favoritt. Med den får man flåtten effektiv fjernet også på vanskelige steder, som i øyekroken. I førstehjelpspakken til de fleste hundeeiere finner man både krok, lasso og tang, slik at det er lett å fjerne flått raskt og effektivt – utansett hvor den har bitt seg fast.

Her finner du alle produktene for forebygging og fjerning av flått.