Valpeguiden

Valpeguiden

Sosialisering av valpen – spiss ørene

Valpen din har allerede fått mange gode erfaringer i livet. Denne uken spisser vi ørene og lytter på nye lyder og snuser etter framtidens vinder.

Denne uken kan dere trene på …

  • Ta med valpen på vennebesøk. En hund som bor i villa kan synes det er spennende med ekko, glatt trappeoppgang og heis.
  • Spill av fyrverkerilyd for valpen fra en datamaskin, litt av gangen, og i starten med ganske lavt volum. Når valpen har vent seg til lyden kan du øke volumet gradvis. Vær nøye med å ikke skremme valpen. At du venner valpen til lyd av eksplosjoner er til stor fordel for den i framtiden.
  • Hvis du planlegger å drive med noen form for hundesport med hunden din er nå et riktig tidspunkt å venne den til det miljøet. Tenker dere å drive med agility er det bra å for eksempel gå og se på slike konkurranser eller den lokale agilityklubbens treninger.
  • Hvis det er vinter kan dere gå og se på skiløpere eller besøke en akebakke. På sommeren kan det være spennende å besøke en skaterampe.  

Tips

Selv om du ikke planlegger å begynne med noen form for hundesport kan du gjerne besøke for eksempel agilitykonkurranser med valpen din. Arrangementet byr på et godt miljø for å venne seg til hunde- og menneskevrimmel, roping og annet interessant.