Valpeguiden

Valpeguiden

Valpen biter, hva skal jeg gjøre?

Det er naturlig for valper å undersøke verden med tennene. Den er også vant med å glatt sette tennene i sine søsken når de leker. Ofte forsøker valpen å leke slik også med mennesker. Å bare si nei eller straffe valpen fysisk lærer den ikke hvordan den skal leke med mennesker.

Hva skal man gjøre?

  • La aldri valpen leke med dine hender (eller føtter). Hendene er kun til for mating, kos og håndtering.
  • Hvis valpen biter i dine hender, avslutt umiddelbart leken og gå bort eller sett deg passivt på sofaen. Da lærer du valpen at leken slutter med en gang hvis den biter.
  • Avhengig av situasjonen kan også helt enkelt ta løs hånden fra valpens munn og gi den en leke i stedet.
  • Raske bevegelser gjør ofte valpen entusiastisk - litt vel mye iblant. Hvis den hugger tak i buksebeinet ditt når du går forbi, stopp. Hvis valpen fortsetter å dra i buksebeinet ditt til tross for at du er passiv, gi den en leke.
  • Hvis valpen blir veldig vill på kvelden, løft den mildt men bestemt bak hundeporten eller i innhegningen for at den skal roe seg.

Husk å be alle familiemedlemmer om å gjøre det samme. Minn barna på at hvis de løper unna og skriker så blir valpen enda villere. Ofte slutter valpen å bite av seg selv når melketennene byttes til permanente.