Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Aktivisering av katten

Alle katter er i utgangspunktet tigre i miniatyrstørrelse, og deres primære instinkt for å kunne overleve er å jakte. Når katten agerer naturlig og instinktivt utløses hormoner i kattens kropp som får den til å føle seg bra og øker samtidig livskvaliteten. Aktiviseringsleker for katter tilfredsstiller deres grunnleggende behov på en trygg og god måte.Hvordan fungerer kattelekene?

Det er store fordeler med at katten din leker med stimulerende leker og puslespill ofte:

  • katten blir stimulert og motivert
  • de gir katten en mulighet til å utrykke artsspesifikk atferd
  • leke med puslespill forbedrer kattens problemløsende ferdigheter
  • leketid gjør kattens kropp og sinn mer fleksibelt

 

Aktiviseringsleker for katt fungerer slik at mat eller godbiter gjemmes inni leken, og det er pus sin oppgave å få de fristende godbitene ut av leken. Det er faktisk mulig å servere alle de daglige måltidene via slike aktiviseringsleker.


Kattenes favoritter: 

Noen leker motivere katten til å jakte: lekene kan ha figurer som slenger rundt, lager klorelyder og prøver å komme seg unna, eller hauger med fjær som ligner på fugler.


Jegerens villeste drømmer:

Du kan ha forskjellige leker på forskjellige dager for katten. Dette gjør livet mer interessant og overraskende for den lille tigeren. Hvis vennene dine også har kjæledyr, kan dere bytte leker. Dette er både lurt for pengeboken og for at de firebeinte vennene våre skal ha spennende opplevelser på jevnlig basis!

Se vårt utvalg av aktiviseringsleker for katter her