Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Hund ute om vinteren


 

På tross av at vinteren er mørk, lang og kald er det en årstid mange to- og firebeinte liker. Klimaet forandres drastisk på vinteren og vi trenger å beskytte oss og hundene våre mot kulden. Her kommer noen tips om hvordan dere best forbereder dere på vinterkulden.
 

 

Varmende plagg og refleks

Hvor godt hunden din takler vinterværet avhenger i stor grad av rase, størrelse og tykkelse på pelsen. Kroppsdeler som bør beskyttes hos alle hunder om vinteren er ørene, potene, kjønnsorganene og det følsomme området rundt bryst og mage, der indre organer må beskyttes. For å unngå frostskader og andre helseproblemer kan du kle på hunden din varmende klær som hundegenser, et varmende dekken, en vanntett regnjakke eller en praktisk overall. Potene beskytter du lett med hundeskoVårt komplette utvalg av hundeklær finner du her >>

For tryggere gåturer på vinteren anbefaler vi at du kler på hunden en refleksvest eller bruker kobbel, halsbånd eller sele med refleksdetaljer. Samtlige refleksprodukter finner du her >>


Gi poter og pels litt ekstra kjærlighet

På vinteren utsettes poter og pels for ekstra slitasje. Her kommer noen tips for å unngå at hunden får smertefulle sprekker på tredeputene, klumper under potene og isklumper i pelsen:

  • Vask og tørk av potene etter hver gåtur.
  • Forebygg og behandle sår på tredeputene med potesalve.
  • Bruk vanntette hundesko av naturgummi
  • Klipp bort lang pels som vokser mellom tærne ned mellom tredeputene.
  • Pass på at hundens klør er korte og fine ved hjelp av effektive kloverktøy.
  • Fjern klumper og saltrester fra pelsen med en passe varm dusj etter gåturen og tørk deretter hunden nøye med et håndkle.
  • Skal dere ut på langtur kan det være lurt å ta med et liggeunderlag som hunden kan hvile på for å unngå å fryse.
  • Les mer om potestell her >>


Aktivisere hunden innendørs

Selvsagt kan hunden din inkluderes i vinteraktiviteter som langrenn og skøyter om det passer dere begge, men husk at vinterunderlaget gjør det hardere for hunden å bevege seg. Som eier må man være observant og passe på at hunden ikke overanstrenger seg. Mosjonere, stimulere og aktivisere gjerne hunden din innendørs som avveksling når værforholdene utendørs er for harde og triste.