Tips & råd

Tips & råd

Det er mye å huske på om du har et eller flere kjæledyr. Her på Tips & råd kommer du til å finne flere gode tips og råd for den daglige pleie av dyrene dine. Interessant fakta, statistikk og mye mer. Du er mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på kundeservice@musti.no eller direkte i våre butikker om du ikke finner svar på dine spørsmål her.

Overvekt hos kattDet er lett å skjemme bort minitigrene våre med kjærlighet og godsaker. Kjærlighet kan man aldri få nok av, men godbiter kan det derimot bli litt for mye av. Overvekt er blitt mer vanlig hos katter, og de ekstra kiloene kan føre til helseproblemer.
 

 

Overvekt og helseproblemer

Det finnes sterke koblinger mellom overvekt og helseproblemer. Overvektige katter kan også få problemer med å holde seg rene ettersom de ikke klarer å vaske seg naturlig. Dette fører til floker, flass og hudproblemer. En overvektig katt kan også få dårligere livskvalitet.
 

Hvordan kan du hjelpe din overvektige katt?

Først og fremst må man være obs på at det finnes skjoldbruskslidelser som kan påvirke metabolismen og dermed vekten. Før man starter med diett og øker kondisjonstreningen bør katten derfor gjennomgå en helseundersøkelse hos veterinær. Om du vet at katten din lider av overvekt finnes det også mye du kan gjøre.


Kost og måltider

Det finnes fôr som er sammensatt spesielt for vektreduksjon. I din Musti-butikk får du hjelp til å velge rett fôr til din katt. Ikke gi katten mer mat per døgn enn den anbefalte mengden, og fordel gjerne maten på flere mindre porsjoner utover dagen.

Maten trenger ikke alltid serveres i matskålen. Vi har stimulerende aktiviseringsleker som gjør måltidet både lengre og morsommere. Matglade katter kan gjerne få en del av fôrrasjonen på samme måte som man gir godbiter.

Little&Bigger Slow feed matskål

Catit Senses Digger

Little&Bigger Slow feed matskål

Basic Digging matskål


Aktivitet

Å mosjonere en innekatt kan virke vanskelig, men det finnes noen smarte knep. Ved å sette mat- og vannskåler i forskjellige etasjer eller med høydeforskjell kan du gi katten litt smugtrening. Spennende kloretrær med utsiktsplass og krypinn innbyder også til aktivitet og bevegelse. Katteleker med fjær eller lyd kan lokke frem jaktinstinktet, og dermed gi både morsom og nyttig mosjon!